Antena Căutare

România, lovită din nou de ninsori, viscol și ger! Când se schimbă vremea și care vor fi zonele afectate

Soarele ne-a încântat în ultimele zile, însă sfârșitul săptămânii va aduce vreme rece, întrucât un val polar va acoperi România, ceea ce va aduce temperaturi mai scăzute cu până la 20 de grade, dar și ninsori. 

Soarele ne-a încântat în ultimele zile, însă sfârșitul săptămânii va aduce vreme rece, întrucât un val polar va acoperi România, ceea ce va aduce temperaturi mai scăzute cu până la 20 de grade, dar și ninsori.

Astfel, potrivit estimărilor realizate de meteorologi, iarna revine în forță de sâmbătă, când se vor semnala ninsori, viscol și ger. Ba mai mult, vântul puternic își va face simțită prezența, iar cele mai afectate zone vor fi Moldova, Muntenia și zonele de munte.

O răcire ușoară se va resimți chiar de joi, când cerul va deveni mai noros în vestul, centrul și nordul țării. Se vor semnala, de asemenea, precipitații, în special sub formă de ploaie, iar la munte lapovițe și ninsori.

Vineri, în schimb, vremea se va răci accentuat. În prima parte a zilei cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor, apoi aria de nebulozitate şi de precipitaţii se va restrânge treptat către regiunile sudice. La munte, în jumătatea de nord a Moldovei şi în estul Transilvaniei va predomina ninsoarea, în Banat, Crişana şi Maramureş ploaia şi lapoviţa, iar în restul teritoriului ziua va fi ploaie şi lapoviţă, iar din orele serii treptat vor predomina ninsorile. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării şi va avea viteze mai mari la munte, mai ales la altitudini mari, unde va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 0 şi 9 grade. Noaptea local va fi ger mai ales în nordul şi în centrul ţãrii, iar minimele termice se vor încadra între -12 şi -2 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre -20 de grade.

De asemenea, vremea se va răci și în Capitală, unde se vor semnala precipitaţii sub formã de ploaie ziua, iar seara şi noaptea mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul se va intensifica treptat. Temperatura maximă va fi de 4...5 grade, iar cea minimã de -7...-6 grade, mai scăzută în zona preorăşenească.

Sâmbătă se face şi mai frig. Vremea va deveni mai rece decât în mod normal la această dată, local geroasă dimineaţa şi noaptea mai ales în nordul şi în centrul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 şi 2 grade, iar cele minime se vor încadra între -14 şi -4 grade, mai scăzute în depresiuni spre -20 de grade. Cerul va fi variabil şi doar izolat vor fi posibile fulguieli. Vântul va continua să prezinte intensificări, dar la cote mai reduse faţă de intervalul precedent, îndeosebi în estul, sud-estul ţãrii, precum şi la munte, la altitudini mari, unde zăpada va fi spulberată.

Ultimă oră! Un copil a condus o mașină în Rădăuți și a lovit o autospecială a Poliției! Cum a reușit să fugă – Video... (Video) Furios și iute în Moldova. Urmărire ca-n filme, polițist rănit și autorii au dispărut fără urmă!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x