Căutare Live

Vara ar putea aduce vești excelente! Fumatul ar putea fi din nou permis în cluburi şi restaurante

Fumatul ar putea fi din nou permis în cluburi, cafenele şi restaurante. Chiar consilierul premierului a anunţat că se pregăteşte, din nou, modificarea legii.

Fumatul ar putea fi din nou permis în cluburi, cafenele şi restaurante. Chiar consilierul premierului a anunţat că se pregăteşte, din nou, modificarea legii.

CITEȘTE ȘI: Povestea „ultimei țigări”: înainte de a fi gazat, poetul Fondane a cerut să fumeze

A trecut doat un an şi jumătate de când fumatul a fost interzis în spaţiile închise, la fel ca în multe state din Occident.

Nici bine nu s-au aerisit localurile că legea anti-fumat ar putea fi modificată din nou. Patronii s-ar putea să aibă liber în a decide dacă în restaurant,cafenea sau pub se va putea fuma.

Gabriela Pavel deţine un local în Capitală. Povesteşte că interzicerea fumatului i-a adus mari pierderi, iar afacerea e în impas, tocmai pentru că, lângă o cafea, clienţii erau obişnuiţi să aprindă şi o ţigară. Încasările au scăzut cu până la 60%.

Legea poate fi modificată doar Parlament. Însă, discuţiile ar putea începe abia la toamnă. Opoziţie vor face medicii, care vor să vadă în România cum creşte o nouă generaţie fără tutun. Cancerul pulmonar e a patra cauză de deces.

Aproape 2000 de oameni nu au mai făcut o boală acută pentru care ar fi trebuit să fie spitalizaţi doar pentru că a fost adoptată legea.

Acum, cei care fumează în spaţii închise sunt amendaţi, iar localurile pot fi chiar închise. Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România susţine că au fost afaceri care au intrat în faliment, în schimb, altele au prosperat. De aceea, patronatele nu vor schimbarea legii.

-38,5 grade în România! 17 oameni morți. ”Am găsit câinele înghețat în picioare. Seara era viu. La 6.30, decedat!”... Distracţia s-a transformat în coşmar! Trei adolescente au căzut dintr-un carusel la Festivalul Berii din Mediaş...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri