Veste extraordinară! 5 Iunie, zi liberă pentru elevi?

Zile libere 2018. Veste extraordinara pentru elevi! După zilele libere de Rusalii (28 mai) și 1 Iunie (Ziua Copilului), elevii vor mai beneficia de o zi fara școala.

5 iunie, ziua invatatorului

Zile libere 2018. Veste extraordinară pentru elevi! După zilele libere de Rusalii (28 mai) și 1 Iunie (Ziua Copilului), elevii vor mai beneficia de o zi fără școală.

Elevii nu vor face ore pe 5 Iunie, de Ziua Învățătorului. Atât școlarii, cât și profesorii vor veni la școală, dar nu se vor ține cursuri, ci alte activități specifice.

Zile libere 2018. Pe 5 iunie, Ziua învățătorului "va fi marcată prin manifestări specifice". Altfel spus, elevii și profesorii vor merge la școală, dar nu vor face ore în mod obișnuit. Contractul colectiv de Muncă de la nivelul Bucureștiului precizează faptul că "în perioadă desfășurării acestor manifestări specifice nu se vor presta activitățile prevăzute în fișa postului a fiecărui salariat din învățământ".

5 Iunie, Ziua Învățătorului

Anual, pe data de 5 iunie, este celebrată Ziua Învăţătorului. Această dată a fost stabilită printr-o lege adoptată în anul 2007, sărbătoarea având un caracter educațional, național, cultural, apolitic.

Data de 5 iunie este ziua în care a văzut lumina zilei Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc (5 iun. 1779 – 17 sept. 1823). Gheorghe Lazăr a înfiinţat, în 1818, în București prima școală cu predare în limba română, Şcoala de la Sfântul Sava.

sursa: portalinvatamant.ro

Parteneri
Detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Ce a purtat sora mai mică a Ducesei la ambele ceremonii
Puțini au observat detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Sora cea mică a Ducesei de Cambridge a purtat un accesoriu atât ca domnișoară de onoare, cât și ca mireasă, la propria nuntă din 2017.
Catine.ro
Ultimele știri