Antena Căutare

Veste importantă pentru șoferi! Se schimbă Codul rutier! Ce modificări se aduc?

Deputaţii au adoptat, prin vot decisiv, un proiect de act normativ care va modifica prevederile Codului rutier.

Veste importantă pentru șoferi! Se schimbă Codul rutier! Ce modificări se aduc?
Veste importantă pentru români | Sursa foto: viata-libera.ro

Deputaţii au adoptat, prin vot decisiv, un proiect de act normativ care va modifica prevederile Codului rutier. Documentul abordează tema semnalizării lucrărilor de pe drumurile publice și va ajunge în următoarele zile pe masa preşedintelui României, pentru promulgare. În momentul de faţă, în Codul rutier nu se face nicio precizare cu privire la semnalizarea luminoasă pe timp de noapte a lucrărilor executate pe drumurile publice.

Codul rutier se va modifica în curând (Sursa foto: cugetliber.ro)

Concret, actul normativ dispune doar că "semnalizarea lucrărilor care se execută pe drumurile publice este obligatorie şi se efectuează de către executantul lucrărilor, cu avizul poliţiei rutiere, astfel încât aceasta să asigure deplasarea în siguranţă a tuturor participanţilor la trafic, conform reglementărilor în vigoare", potrivit avocatnet.ro.

Veste uriașă pentru români! Se schimbă legea antifumat! Ce modificări se aduc!

În expunerea de motive ce a însoţit proiectul de lege este explicat că, în ceea ce priveşte accidentele de ciculaţie, în România se înregistrează una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate din Uniunea Europeană, una dintre cauze fiind semnalizarea necorespunzătoare a lucrărilor de pe drumurile publice.

Atenție, români! Vânt puternic în multe județe! Până când va dura Codul galben!... Veste uriașă! Momentul a fost așteptat de numeroși români! Ce țară își deschide porțile pentru a oferi locuri de muncă?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x