Antena Căutare

Vestea anului! Ministrul a anunțat că examenul de Bacalaureat se schimbă radical!

La finalul lunii august ministrul Liviu Pop spunea că dorește o modificarea materiei pentru absolvenții de liceu care vor susține bacalaureatul.

La finalul lunii august ministrul Liviu Pop spunea că dorește o modificarea materiei pentru absolvenții de liceu care vor susține bacalaureatul.

"Aducem o decongestionare a materiei pentru elevii care susțin examenul de Bacalaureat. (...) Evident că și pe zona de evaluare venim cu elemente suplimentare de siguranță — nu vom mai plimba lucrările dintr-un județ în altul și profesori în centrele de evaluare", afirma ministrul.

Tot ca o noutate, el preciza că lucrările vor fi scanate și securizate cu ajutorul STS.

"Se vor corecta de către profesori sau în centrul de corectare sau pe un laptop sau calculator sau acasă, unde doresc, totul cu o securizare clară. Nu va ști niciun profesor lucrarea cărui elev o corectează. Vom pilota aceste două noutăți în luna ianuarie, la Evaluarea Națională, și februarie-martie, la examenul de Bacalaureat", afirma Pop, care preciza că pilotarea va fi făcută în zece județe.

Potrivit acestuia, astfel vor scădea costurile aferente procesului de corectare, dar și presiunea care ar putea fi pusă pe profesor, arată Agerpres.

Obișnuiești să bei apă de la robinet? S-a descoperit că aceasta conține un element la care nimeni nu s-ar fi așteptat

Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, declara pe 9 august, într-o conferință de presă, că a emis un ordin care prevede că toate materialele didactice auxiliare nu mai sunt valabile și preciza că este nevoie de o revizuire, în condițiile în care acest lucru nu s-a mai realizat din anul 2002.

Pop menționa că va fi modificată Hotărârea de Guvern prind funcționarea Consiliului Național de Evaluare și Examinare în așa fel încât de evaluarea materialelor didactice auxiliare să se ocupe această instituție.

"Nu va putea aviza decât dacă profesorul sau învățătorul înaintează acest auxiliar și este aprobat de consiliul profesoral al unității școlare și are avizul conform al Inspectoratului Școlar și asociației de părinți din unitatea școlară", spunea reprezentantul MEN.

Elevii se întorc luni pe băncile școlii! Când este prima vacanță și care este structura anului școlar 2017-2018! Ce treb... Descoperire îngrijorătoare în Satu Mare: 10 mii de găini şi 6.500 de ouă, contaminate cu pesticide...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x