Antena Căutare

Vestea momentului pentru elevi: cursurile de miercuri se termină mai repede! Inspectoratul Școlar a confirmat ora la care se închid școlile

Veste excelentă pentru elevii din Capitală, după ce Inspectoratul Școlar al Municipiului București a decis ca școala să se termine mai repede în cursul zilei de miercuri! 

Veste excelentă pentru elevii din Capitală, după ce Inspectoratul Școlar al Municipiului București a decis ca școala să se termine mai repede în cursul zilei de miercuri!

Cursurile se vor finaliza miercuri în școlile din Capitală mai repede, având în vedere avertizarea meteorologică, a transmis Mihaela Ciho, inspector general adjunct în cadrul IȘMB, la comandamentul convocat de municipalitate. Astfel, elevii ar putea scăpa de cursuri la ora 17:00.

Primarul general, Gabriela Firea, a afirmat, în cadrul reuniunii, că ar fi înțelept ca la ora 17,00 să se închidă cursurile pentru ca elevii să aibă timp pentru a ajunge acasă, în condițiile în care avertizarea meteo indică faptul că în București intervalul critic de instabilitate atmosferică va începe în jurul orei 20,00.

Ciho a spus că Inspectoratul Școlar a transmis miercuri dimineața o notă de informare către toate unitățile de învățământ din Capitală privind avertizarea meteorologică.

"Este cunoscut că în București sunt cuprinși 250.000 de elevi și preșcolari în învățământul de stat și 30.000 de elevi și preșcolari în învățămâmtul privat. E foarte important să luăm toate măsurile necesare pentru a asigura siguranța acestora. (...) Practic, consiliile de administrație vor modifica programul orar, astfel încât elevii să ajungă în siguranță", a menționat Mihaela Ciho, potrivit Agerpres.

Gabriela Băncilă, reprezentant al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a precizat că, pe parcursul zilei de miercuri, ANM va actualiza mesajul de informare.

Rochia acestei fetițe i-a scot pe profesori din minți și a fost trimisă urgent acasă! Cum a apărut copila la cursuri

"În zona Capitalei, manifestările specifice instabilității atmosferice pe care le viza atenționarea cod galben vor fi de interes în orele serii și în prima jumătate a acestei nopți. Mai precis, după ora 18,00, treptat vântul se va intensifica, intervalul critic pentru București îl apreciem în perioada ora 20,00 — 1,00, 2,00, 3,00 noaptea, când norii de furtună își vor face apariția și aici. Intensificările de vânt le apreciem în jurul a 55, 65 de km/oră. De asemenea, vântul poate lua aspect de vijelie", a afirmat Băncilă.

Ea a adăugat că este posibil ca în anumite cartiere să se atingă viteze chiar mai mari de 65 de km/oră.

Natura se dezlănțuie în toată țara! În Buzău, localnicii au surprins în imagini grindina de dimensiunea oului de porumbe... O nouă avertizare de COD PORTOCALIU a fost emisă! Cinci județe vor fi grav afectate de ploi și vijelii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x