Căutare Live

Veşti bune pentru mii de români! Se măresc salariile cu 15% de la 1 decembrie: "Este vorba despre..."

Salariile personalului din învăţământ vor fi majorate cu 15 la sută începând cu data de 1 decembrie, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, precizând că de această creştere vor beneficia 304.000 de persoane (cadre didactice şi personal auxiliar).

Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei

Salariile personalului din învăţământ vor fi majorate cu 15 la sută începând cu data de 1 decembrie, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, precizând că de această creştere vor beneficia 304.000 de persoane (cadre didactice şi personal auxiliar).

"Există susținere pentru Educație la nivelul Guvernului, al premierului, al Ministerului de Finanțe și al Ministerului Muncii. În acest sens, a fost acceptată solicitarea ca în Educație — după ce s-au acordat creșterile salariale de 10% pentru personalul didactic și didactic auxiliar (5% în martie, 5% în septembrie), după ce s-au acordat 12% pentru personalul nedidactic în luna august — să se mai acorde în acest an, începând cu 1 decembrie, o creștere de 15% pentru tot personalul din învățământ, didactic, didactic auxiliar și nedidactic", a precizat ministrul Educației.

Cîmpeanu a adăugat că efortul bugetar pentru aplicarea acestei majorări salariale este de 1,7 miliarde de lei.

"Este vorba de 221.000 personal didactic și didactic auxiliar, la care se adaugă 53.000 personal nedidactic în învățământul preuniversitar, la care se adaugă 30.000 de persoane din învățământul universitar, 23.000 de persoane personal didactic și 7.000 de persoane angajate ca nedidactic. În total, 304.000 de persoane vor beneficia de aceste creșteri salariale de 15%, peste cele deja acordate de 10%, respectiv 12% în anul 2015", a mai precizat ministrul Educației.

E oficial: Noi schimbări în şcolile din România! Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei şi afectează mii de elevi

Aceste creșteri salariale vor fi acordate printr-o ordonanță de urgență care va fi promovată în luna octombrie, dar se discută separat și despre Legea salarizării în sectorul bugetar, în care eventualele creșteri salariale sunt separate de cele aprobate până acum.

"Legea salarizării unitare în sectorul bugetar conține și numele de unitar. Deci vor fi creșteri salariale la fel ca pentru toți ceilalți bugetari și în Sănătate, și în Educație, independent de aceste creșteri", a completat el.

Sfântul Ștefan: Peste 400.000 de români își serbează onomastica... S-a votat! Românii sunt chemați în armată!...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri