Antena Căutare

Vești extraordinare pentru români! Se fac angajări în armată! Mii de posturi sunt disponibile, iar salariile depășesc câteva mii de lei

Au mai rămas doar zece zile în care militarii profesioniști în Armata Română se pot adresa birourilor zonale de informare-recrutare pe care Ministerul Apărării Naționale le are în toate județele țării. 

Au mai rămas doar zece zile în care militarii profesioniști în Armata Română se pot adresa birourilor zonale de informare-recrutare pe care Ministerul Apărării Naționale le are în toate județele țării.

Astfel, persoanele care își doresc să ocupe unul din cele 1.210 posturi de militar profesionist trebuie să fi absolvit cel puţin 10 clase şi să aibă vârsta maximă de 50 de ani. De asemenea, pentru a ocupa un astfel de post, un candidat trebuie să fie examinat medical în centrele specializate ale MApN pentru efectuarea căreia este necesară o adeverinţă emisă de centrele zonale de recrutare.

De asemenea, examenul clinic care verifică starea de sănătate a candidaţilor presupune prezentarea la medicii militari specialişti în medicină internă, chirurgie, ortopedie, ORL, neurologie, psihiatrie, dermatologie, boli infecţioase etc. Ulterior, candidaţii declaraţi „apt” medical vor finaliza dosarele de candidat până la data de 19 iulie 2018.

În ceea ce privește procedurile privind probele efective de concurs în care sunt testate abilităţile profesionale, candidaţii parcurg un proces de selecţie pentru stabilirea aptitudinii psihologice şi fizice pentru îndeplinirea serviciului militar activ.

De asemenea, persoanele care vor să ocupe un astfel de post trebuie să dea și o probă psihologică, ce va evalua gândirea logică, raţionamentul, capacitatea de a lucra contra timp, memoria, abilităţile numerice şi vederea în spaţiu şi vocabularul şi un chestionar de personalitate – pentru aprecierea posibilităţilor de adaptare la condiţiile specifice mediului militar.

Nu lipsesc nici probele fizice, care constă, printre altele, în parcurgerea într-un timp determinat a unui traseu utilitar-aplicativ, care conţine 10 subprobe pe un circuit de 90 de metri lungime, şi care evaluează nivelul de dezvoltare a deprinderilor motrice de bază.

Fiecare probă în parte are caracter eliminatoriu, candidatul fiind declarat „Admis“ sau „Respins“. Candidaţii pentru anumite categorii de personal (cum ar fi şoferi, paraşutişti, scafandri etc.) vor efectua, în plus, o evaluare aptitudinală şi/sau specială (medicală şi/sau psihologică), dar numai după ce au fost declaraţi ”admis” la toate celelalte probe. Cei acceptaţi pentru a ocupa o funcţie de militar profesionist se vor prezenta efectiv la post pe 15 octombrie (candidaţii fără stagiu militar satisfăcut) sau pe 10 decembrie (candidaţii cu armata făcută).

În ceea ce privește salariul, conform unei grile a MApN, un soldat este remunerat cu 1.610 lei la care se adaugă norma lunară de hrană de 1.000 de lei. De asemenea, aceștia pot beneficia de bani de chirie pe care MApN îi decontează dacă militarul nu are locuinţă în localitatea în care se află unitatea militare în care activează. Ba mai mult, militarii pleacă în concedii pe banii lor, urmând ca la întoarcere să deconteze cheltuielile în limita sumei de 1.450 de lei.

TRAGEDIE de PROPORȚII! 69 de oameni au murit și alte câteva sute sunt rănite: "Mama mea a fost îngropată de cenuşă.... O asistentă medicală, nepoata ministrului Sorina Pintea, găsită fără suflare în propria locuință! Tânăra avea 27 de ani ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x