Antena Căutare

Vești proaste de la RADET! „Va fi mai bine ca anul trecut, dar cu siguranță vor mai exista avarii”

Bucureștenii vor avea de suferit din cauza avariilor, în noul sezon rece. Însă, lucrările de modernizare a rețelei vor duce la diminuarea avariilor față de anul trecut.

Bucureștenii vor avea de suferit din cauza avariilor, în noul sezon rece. Însă, lucrările de modernizare a rețelei vor duce la diminuarea avariilor față de anul trecut.

„Este foarte greu de spus cum va fi anul acesta. Ceea ce credem noi cu tărie este că va fi mai bine ca anul trecut, dar cu siguranță vor mai exista avarii, însă lucrările pe care le-am făcut pe tot parcursul acestui an trebuie să ducă la diminuarea avariior. Problema RADET nu este de doi – trei ani de zile, ci este de 30 de ani, cam de atunci ar fi trebuit primarii să înceapă înlocuirea țevilor, ceea ce nu s-a întâmplat, iar acum culegem ce am semănat, adică un sistem care și-a depășit de două ori durata de viață”, a declarat Alexandru Burghiu, directorul RADET.

Planul de modernizare din acest an prevede înlocuirea și reparerea a 20 de kilometri de rețea primară, din totatul de 1.000. Însă, conform directorului RADET, nu toată rețeaua este afectată.

„Ce am început în acest an este cel mai ambițios plan de înlocuire și de reparații, în sensul că ne-am asumat că vom finaliza 20 de kilometri de rețea primară. Nu înlocuim o magistrală, să-i spunem de 8 kilometri, ci acolo unde au avut loc avarii. (...) Această campanie trebuie continuată cinci ani, ca să revenim la o normalitate din punct de vedere al funcționalității sistemului”, a adăugat Burghiu.

Cele mai afectate zone din sezonul trecut au fost Magistrala 2 Sud, în zona Fizicienilor. Iar lucrările au început în zona Danubiu.

De asemenea, conform directorului RADET, nu vor exista scumpiri. „Sub nicio formă nu va exista în perioada imediat următoare o scumpire pentru plata gigacaloriei, pentru populație”.

„Cele mai cunoscute și mai mai probleme anul trecut au fost Magistrala 2 Sud, în zona Fizicienilor, sectorul 3. Acesl tronson a fost, și încă este înlocuit, este vorba de lucrarea pe care o face Compania Municipală Energetica, unde schimbă acea porțiune care ne-a produs mari neplăceri. (...) Pe lângă asta, au început lucrările în zona Danubiu”, a spus directorul RADET.

Ultimă oră! Mutare șoc în dosarul crimelor de la Caracal... Subvenții mai mari pentru plata chiriei, pentru acești români! Cine sunt persoanele care vor beneficia de ajutor financi...
Luna Plină în Balanță. Ce schimbări aduce pentru nativi în aprilie 2023
Luna Plină în Balanță aduce multe schimbări pentru nativii în zodiac. Aprilie va veni cu...
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023. Taurii se gândesc la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023 aduce vești bune pentru nativii din zodia Taurului. Aceștia...
Parteneri
Zodii care vor simți regret pe data de 2 aprilie 2023. Nativii care se vor confrunta cu emoții puternice
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x