Antena Căutare

Subvenții mai mari pentru plata chiriei, pentru acești români! Cine sunt persoanele care vor beneficia de ajutor financiar de la stat

Zeci de mii de români ar putea să primească mai mulți bani de la stat, potrivit unui proiect de lege propus de Ministerul Dezvoltării. 

Zeci de mii de români ar putea să primească mai mulți bani de la stat, potrivit unui proiect de lege propus de Ministerul Dezvoltării.

Este vorba despre persoanele care au venituri mici, întrucât acestea ar putea să beneficieze de subvenții mai mari de la stat pentru plata chiriilor și a utilităților.

Citește și: E oficial! Minorii primesc bani de la stat în fiecare an! Ce condiții există

Astfel, potrivit proiectului propus de Ministerul Dezvoltării, persoanele care încasează mai puțin de 150 de euro, adică mai puțin de 700 de lei, ar putea să primească o subvenție majorată astfel încât plata chiriei și a utilităților să nu depășească 10 la sută din venituri.

La ora actuală, conform legii în vigoare (Legea nr. 114/1996) se vorbește numai despre chirii care nu pot depăși 10% din venit față de propunerea actuală a Ministerului Dezvoltării care include în cei 10% și cheltuielile cu utilitățile.

Citește și: Bani de la stat pentru români! Ce trebuie să faci ca să primești sume importante

De asemenea, același proiect de lege prevede faptul ca locuințele cu chirii subvenționate construite de Agenția Națională pentru Locuințe pentru tineri să nu mai fie vândute, ci să intre în fondul de locuințe publice, iar taxa pe valoare adăugată să rămână tot la 5 la sută.

Vești proaste de la RADET! „Va fi mai bine ca anul trecut, dar cu siguranță vor mai exista avarii”... Șase români, implicați într-un accident grav, în timpul unei curse ilegale de mașini! Trei dintre ei sunt în stare criti...
Cupluri zodiacale care devin mai puternice peste ani. Dragostea lor durează o viață întreagă
În „baletul cosmic”, anumite perechi zodiacale se angajează într-un dans care se...
Horoscopul zilei de 5 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să renunțe la mediul online. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 5 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să renunțe la mediul...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x