Antena Căutare

VIDEO! Protest spontan in fata Ministerului Educatiei: Profesorii nu sunt de acord cu inghetarea salariilor

Zeci de cadre didactice, membre ale Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) protesteaza in fata Ministerului Educatiei, manifestandu-si nemultumirea fata de intentia guvernantilor de a ingheta salariile in 2012, potrivit Mediafax.



La miting participa in jur de 70 de persoane, urmand ca numarul manifestantilor sa creasca, sustin reprezentantii FSLI.


Deputatii au adoptat marti Ordonanta 80/2010 potrivit careia salariile din sectorul public si pensiile vor fi inghetate pentru anul 2012 la nivelul lunii decembrie 2011. Ordonanata viza initial adoptarea unor masuri de reducere a arieratelor si de asigurare a finantarii imprumuturilor facute de administratiile locale.

Potrivit unui comunicat al FSLI, in urma adoptarii legii, profesorii nu vor primi o majorare sau indexare salariala, intrucat cadrele didactice trebuie sa isi recupereze, de fapt, drepturile banesti care le-au fost luate in mod abuziv de actualii guvernanti.

Textul de lege prevede prin amendamentele adoptate ca "in anul 2012 cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de baza/salariilor functiei de baza/indemnizatiilor de incadrare se mentine la acelasi nivel cu cel ce se acorda personalului platit din fonduri publice pentru luna decembrie 2011".

Aceleasi prevederi sunt valabile si pentru personalul didactic si cel auxiliar, insa se arata ca, incepand cu luna ianuarie 2012, in cazul acestora se aplica prevederile Legii 63/2011 privind incadrarea si salarizarea in anul 2011 a personalului didactic si didactic auxiliar din invatamant.



Foto: Intact Images

VIDEO! Casa Regala, chemata in proces!... Dan-...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x