Antena Căutare

VIDEO! Romanii sar peste medicul de familie si fug la Urgenta

Unitatile de primiri urgente au devenit din ce in ce mai aglomerate, deoarece tot mai multi romani abuzeaza de camera de garda. Desi nu au urgente, acestia profita de analizele gratuite si complete pe care le primesc aici. Astfel, cazurile cu adevarat grave sunt obligate sa stea la coada.

Anul trecut, peste 3 milioane de romani au ajuns la camerele de garda ale spitalelor de urgenta. Numai o treime au ramas insa internati in spitale, iar o parte dintre ei nici nu erau urgente medicale. Astfel, medicii de la urgenta au fost nevoiti sa trateze cel putin 300.000 de oameni, desi problemele lor s-ar fi putut rezolva la medicul de familie. Toate acestea, in conditiile in care la camerele de garda nu sunt nici jumatate din medicii necesari.

La un numar atat de mare de solicitari, sistemul de urgenta se poate bloca si, atunci, acele cazuri care sunt pe viata si pe moarte, risca sa nu primeasca tratamentul imediat, din cauza celor care nu sunt urgente reale.

La spitalul Floreasca, unul dintre cele mai aglomerate din tara, un medic vede cel putin douazeci de pacienti pe tura. La fel de aglomerate sunt spitalele judetene din tara, unde ajung pacienti din tot judetul. Asta chiar daca in multe localitati au fost infiintate centre de parmanenta, un fel de policlinici, unde lucreaza medici de familie.

In tarile occidentale, unul din trei pacienti merge la camera de garda, in timp ce la noi raportul este de unu la sase. Autoritatile cauta, insa, solutii pentru ca pacientii romani sa nu mai ajunga direct la spital.

In plus, Minsiterul Sanatatii vrea sa controleze daca criteriile de internare se respecta in toate spitalele.

FOTO: Intact Images

Un copil de opt ani, mutilat de o petarda militara care i-a explodat in mana... Un avion de mici dimensiuni a aterizat fortat in judetul Arad...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x