Antena Căutare

VIDEO! Sute de pensionari s-au imbrancit in fata tribunalului Arges. Batranii care cer inapoi sumele retinute din pensie

Inca o zi de cosmar pentru pensionarii care lupta sa-si recupereze banii. S-au strans iar cu sutele in fata tribunalului Arges. Usile au cedat, la fel cum au cedat si multi dintre batranii care cer inapoi sumele retinute din pensie. Autoritatile spun ca nu vor mai retine contributiile pentru sanatate, dar nici nu vor da inapoi vreun leu din sumele oprite pana acum.

Usile tribunalului din Pitesti au cedat in fata pensionarilor inversunati. Ca sa dea statul in judecata, acesti oameni s-au imbrancit cu jandarmii, iar unii dintre ei au cazut fara simtire.

Retinerea CAS-ului din pensii aducea lunar la bugetul de stat cate un miliard de lei. Asa ca guvernul nu se grabeste sa renunte inca la taxarea pensiilor mai mici de 740 de lei.

Peste 100.000 de cereri de restituire a contributiilor pentru sanatate au fost depuse deja in toata tara. Cele mai multe sunt la Pitesti, unde tribunalul va prelungi programul de saptamana viitoare ca sa poata inregistra toate plangerile impotriva Casei de Pensii.

Din cauza numarului mare de cereri tribunalele nu vor mai trimite citatii. Doar aceasta operatiune ar costa instantele miliarde de lei.



Batrani si bolnavi, cativa pensionari si-au adus de acasa scaunele si asa au rezistat sa nu pice si ei din picioare. Cand usa Tribunalului s-a deschis, ar fi vrut sa dea cu totii navala inauntru.

Plangerile pot fi depuse de luni pana vineri pana la 12.30, dar pot fi trimise si prin posta.

Curtea Constitutionala a hotarat ca de la 1 ianuarie 2012, batranii care au pensie mai mare de 740 de lei sa achite contributia pentru sanatate de 5,5 %. Ar fi trebuit impozitata doar suma care depaseste acest prag si nu toata pensia, spun oamenii, care acum isi cer banii inapoi.

Romanii dau cinci luni de salariu catre stat... Dolj: Persoanele care au jefuit o femeie lovita pe trecerea de pietoni, identificate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x