Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Doctorul Virgil Musta, despre ce li se întâmplă unor persoane declarate „vindecate” de COVID-19! Ce rămâne în corpul lor. „Boala a evoluat, după testul negativ”

Doctorul Virgil Musta, medic în cadrul spitalul „Victor Babeş” din Timişoara şi purtător de cuvânt al instituţiei, a declarat că a observat, la unele persoane declarate vindecate de COVID-19 că, de fapt, coronavirusul a provocat unele consecințe grave, pe termen lung.

Doctorul Virgil Musta, despre ce li se întâmplă unor persoane declarate „vindecate” de COVID-19! Ce rămâne în corpul lor. „Boala a evoluat, după testul negativ”

profimediaimages.ro

„Este adevărat, virusul are un tropism pe anumiți receptori care se regăsesc în mai multe organe. Nu numai în plămâni, ci și la nivelul inimii, creierului, rinichiului, vaselor și astfel produc afectări în aceste zone.

Sunt mai cunoscute modificările la nivelul plămânului. Noi am constatat că pacienți în care în faza acută a bolii au prezentat un anumit fel de leziune, specifică. Când au venit la control la o lună, la două luni, avea leziuni mai grave,ceea ce înseamnă că boala a evoluat”, a spus medicul, la Antena 3.

Citește și: „Riscăm să ne relaxăm cu reguli mai stricte!”. Medicul Virgil Musta, despre când și cum va fi lovită România de valul 2 de COVID-19. Care este cel mai negru scenariu!

Doctorul Virgil Musta a mai spus căfoarte mulți pacienți cu vârste cuprinse între 30 și 49 de ani afirmă persistența anumitor simptome, pe sistemul nervos, pe alte organe care continuă și după negativarea și declararea vindecată a bolii.

Citește și: Lista organelor pe care le atacă COVID-19, dezvăluită de specialiști! Cum poate face ravagii în organism. „NU este doar un virus respirator”

Medicul a precizat că nu se știe încă dacă aceste simptome se datorează unor modificări făcute de virus organismului sau dacă virusul persistă pe o perioadă mai lungă și nu poate fi detectat.

Recomandari