Antena Căutare

Lista organelor pe care le atacă COVID-19, dezvăluită de specialiști! Cum poate face ravagii în organism. „NU este doar un virus respirator”

Lista organelor pe care le atacă COVID-19 a fost dezvăluită de câțiva specialiști care susțin că noul coronavirus nu este doar un virus respirator.

Galerie
Lista organelor pe care le atacă COVID-19, dezvăluită de specialiști! Cum poate face ravagii în organism. „NU este doar un virus respirator” | profimediaimages.ro

Se pare că pancreasul, ficatul, creierul şi rinichii sunt doar câteva organe care pot fi afectate puternic de infecţia cu noul Coronavirus.

Şi inima este vulnerabilă în fața COVID-19, spun cercetătorii, pacienţii fiind expuşi riscului de a întâmpina probleme de coagulare a sângelui ce pot conduce la accidente vasculare şi inflamarea puternică a altor organe.

În cazul în care este afectat de coronavirus și creierul, pot apărea simptome precum dureri de cap, ameţeli, confuzie sau chiar simptome mai severe precum episoade de crize convulsive, similare cu cele care apar în cazul celor care suferă de epilepsie.

Trei noi simptome ale COVID-19, recunoscute oficial! „Apar la două sau chiar 14 zile de la infectarea cu noul coronavirus”

„Credeam că era doar un virus respirator. S-a dovedit că atacă însă şi pancreasul. Atacă şi inima. Atacă şi ficatul, creierul, rinichii şi alte organe. Nu am înţeles aceste lucruri la început”, a declarat medicul Eric Topol, cardiolog şi directorul Scripps Research Translational Institute din La Jolla, din California, potrivit Agerpres.

Ce ți se poate întâmpla, dacă bei dezinfectant pentru mâini! Medicii, avertisment dur! „Dacă nu te omoară, te poate face să suferi toată viața!”

Specialiştii atrag atenţia că aceste pagube s-ar putea să se dovedească dificil dacă nu chiar imposibil de reparat. Din estimările lor, 1 din 10 persoane suferă de simptome ce persistă pentru un timp îndelungat.

S-a descoperit care sunt cele mai contagioase persoane infectate cu coronavirus! Motivul pentru care dau COVID-19 mai departe cu mai multă ușurință

În prezent, sunt în plină desfăşurare o serie de studii pentru a înţelege efectele pe termen lung ale infectării cu SARS-CoV-2, a declarat Jay Butler, directorul adjunct al departamentului de boli infecţioase din cadrul Centers for Disease Control and Prevention (CDC) din Statele Unite, joi, într-o conferinţă telefonică.

Deşi simptomele noului coronavirus dispar de obicei în două sau trei săptămâni, un procent estimativ de 10% dintre pacienţi au parte de simptome prelungite, a dezvăluit medicul Helen Salisbury de la Universitatea Oxford, într-un articol publicat joi în British Medical Journal.

Specialista britanică afirmă că mulţi dintre pacienţii ei au radiografii toracice normale şi nu prezintă urme de inflamaţii, dar tot nu sunt complet recuperaţi.

Tragedie, în stațiunea Mamaia! Un copil a fost găsit, în mare, la trei zile după ce s-a înecat! Părinții l-au recunoscut... Cardurile de sănătate redevin obligatorii, de la 1 iulie! Ce excepții sunt permise...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei Marti, 10.12.2024, 19:00
2025 de exceptie Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x