Antena Căutare

Specialiştii se tem că relaxarea va infecta toată România. Medicii confirmă: "Numărul de cazuri de Covid-19 va creşte după 15 mai"

Peste exact o săptămână scăpăm de starea de urgenţă şi de multe restricţii. Vor fi mai mulţi oameni pe străzi, în parcuri, ne vom întîlni cu rude şi prieteni, aşa că riscul de contaminare creşte. Cifrele ne spun că epidemia este într-o aşa-numită "fază de platou", dar specialiştii se tem că relaxarea nu ne va face bine. Avem 312 cazuri noi astăzi si am trecut de pragul de 900 de decese.

"Încă nu am atins vârful dar daca vom atinge, nu va fi un vârf semnificativ, aşa cum arată datele din momentul de faţă, ci va fi foarte probabil o creştere lentă", spune profesorul Adrian Streinu Cercel.

Medicii sunt fermi pe pozitie: numărul de cazuri va creşte după relaxarea restricţiilor

Datele oficiale arată că evoluţia epidemia a fost liniară în ultima lună. Media deceselor este relativ constantă de la începutul lui aprilie. Peste 20 de români infectaţi cu COVID-19 îşi pierd viaţa în fiecare zi. Recordul a fost atins acum aproape două săptămâni, pe 25 aprilie, când au fost raportate 34 de decese. Nici numărul de cazuri noi nu a variat semnificativ.

Citește și:

Previziune sumbră de la specialiști! Ce se va întâmpla cu COVID-19, din toamnă. O boală nouă, pe cale să apară! Arafat, avertisment pentru români! „Este foarte important!”

Săptămâna 10-16 aprilie a avut cea mai mare medie de infectări, 371 zilnic. De atunci a scăzut uşor, dar nu sub pragul de 300 pe zi. Mult mai bine arată statistica vindecărilor. Numărul românilor care au scăpat de coronavirul s-a triplat în mai puţin de o lună, de la 100 la 300 în fiecare zi. Peste 40% dintre cei testaţi pozitiv s-au vindecat. În consecinţă, a scăzut şi numărul cazurilor active. Până acum cel puţin, vârful a fost pe 29 aprilie, când 7716 români erau infectaţi. Acum sunt cu 226 mai puţine cazuri.

Respectarea măsurile, secretul unei "veri liniștite" în România

"Dacă vom respecta ce am învăţat în aceste două luni, dacă vom purta mască şi vom evita aglomeraţia, vom avea o vară liniştită.", explică Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

Citește și:

Ce se va întâmpla cu COVID-19 la vară! Ce temperaturi NU suportă coronavirusul. Epidemiolog: „Când termometrele indică atâtea grade, devine inactiv!”

Specialiştii estimează că al doilea val al epidemiei de coronavirus va avea loc la iarnă, însă nu va mai avea aceeași intensitate.

Pacienții vindecați de Covid ar putea fi din nou internați în spitale. Medicul Virgil Musta: "Pot rămâne cu leziuni... Prețuri umflate în magazine. Cele mai căutate produse s-au scumpit chiar şi cu 130% în supermarketurile din România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x