Antena Căutare

Virusul West Nile a mai facut o victima in Romania. Bilantul a ajuns la 3 morti

Virusul West Nile a mai facut o victima in Romania. Un barbat de 64 de ani din Mehedinti, care se pare ca barbatul suferea si de alte afectiuni, precum diabet si hipertensiune, a murit din cauza virusului. In plus, au fost inregistrate alte 9 cazuri de imbolnaviri, numarul acestora ajungand la 34. Trei oameni au murit pana in acest moment in Romania din cauza virusului West Nile.



West Nile este un virus care se transmite foarte usor printr-o simpla intepatura de tantar si care poate declansa afectiuni serioase, cea mai de temut fiind meningita. Acesta nu se transmite, insa, si de la om la om.

In ceea ce priveste tratamentul, nu exista unul specific pentru tratarea virusul West Nile. Medicul face numai tratament simptomatic. Asadar cea mai sigura metoda de tratament ramane preventia.

Situatia cazurilor de imbolnavire cu West Nile pe judete este urmatoarea: Dolj - 1 caz; Alba - 1 caz; Buzau - 1 caz; Cluj- 1 caz; Ialomita - 4 cazuri, Galati - 1 caz, Sibiu - 2 cazuri, municipiul Bucuresti - 7 cazuri, Teleorman - 1 caz, Mures - 2 cazuri, Constanta - 7 cazuri, Calarasi - 1 caz, Iasi - 3 cazuri, Vrancea - 1 caz, Mehedinti- 1 caz.



sursa foto: hepta.ro

Ce facem daca nu am primit notificari cu privire la modificarile contractelor de credit... Vezi cat cheltuie in medie o familie pentru inceput de an scolar!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x