Antena Căutare

Viza pentru SUA, inca mult timp in vigoare

In tara care crede in principiul nevinovat pana la proba contrarie, acordarea vizelor se face pe ideea vinovat, adica posibil imigrant, pana la proba contrarie. Le-am spus DA americanilor cand ne-au chemat sa luptam cot la cot cu ei in Irak sau Afganistan, DA cand au insistat cu amplasarea scutului antiracheta. Am primit, in schimb, un mare NU cand am cerut sa calatorim liber in tara lor. Nu vor elimina vizele prea curand. Incearca sa ne consoleze insa usurand procesul de acordare a lor.

Dupa ce a eliminat cozile de la consulat, Ambasada Statelor Unite de la Bucuresti a simplificat acum iar procedura: ca sa primiti viza trebuie sa completati un singur formular, pe siteul institutiei.

Anul trecut, aproape 26.000 de romani au primit viza pentru SUA, cam trei sferturi din cei care au solicitat acest document. Numai ca 10% din studentii romani care au fost in SUA nu s-au mai intors in tara dupa terminarea studiilor.

Pentru a fi scutiti de viza de Statele Unite, trebuie sa avem pasapoarte biometrice, rata de refuz a vizelor sa scada la 3% (fata de 25% in prezent), sa existe un agent de securitate pe liniile de zbor dintre Romania si SUA, si, in fine, Romania sa adere la Spatiul Schengen.

Oferte de 1 mai la mare si la munte... VIDEO: Victor Becali a agresat un sofer in trafic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x