Căutare Live

Vom avea bancnotă de 20 de lei! Banii intră în circulație în 2019

BNR a anunţat, astăzi, că - în cursul acestui an - va apărea hârtia de 20 de lei, pe care se va afla imaginea Eroinei de la Jiu. Un succes al unei campanii susţinute de Observator, decizia reprezintă o premieră în ţara noastră. Considerată eroină naţională, Ecaterina Teodoroiou a murit în timpul Primului Război Mondial, la numai 23 de ani, în bătălia de la Mărăşeşti.

BNR a anunţat, astăzi, că - în cursul acestui an - va apărea hârtia de 20 de lei, pe care se va afla imaginea Eroinei de la Jiu. Un succes al unei campanii susţinute de Observator, decizia reprezintă o premieră în ţara noastră.

Considerată eroină naţională, Ecaterina Teodoroiou a murit în timpul Primului Război Mondial, la numai 23 de ani, în bătălia de la Mărăşeşti.

BNR va face publice în curând macheta bancnotei, elementele de siguranţă şi identificare, precum şi data exactă a lansării în circulaţie.

”Consiliul de Administraţie al BNR consideră că promovarea imaginii unei femei pe o bancnotă cu putere circulatorie este un demers care răspunde unui interes public legitim - de promovare a personalităţilor feminine - ce a găsit o largă susţinere în societatea românească. Banca Naţională a răspuns încă de anul trecut acestui demers prin alegerea imaginii Reginei Maria pentru bancnota aniversară de colecţie dedicată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918”, mai arată comunicatul.

(Surse) Părinții Luizei Melencu și ai Alexandrei Măceșanu, audiați de procurori... Nor radioactiv din Rusia deasupra României. Țara noastră, cea mai afectată...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri