Vor fi recunoscute doar certificatele digitale Covid pentru trecerea frontierelor la nivelul țărilor UE, începând din 13 august

Începând cu data de 13 august vor fi recunoscute doar certificatele digitale COVID la ieșirea din țară. Astfel, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente ale vaccinării, ale trecerii prin boală și ale rezultatului negativ doar certificatele care conțin un cod QR.

Certificat Digital COVID-19

shutterstock

Guvernul României atransmis că începând de vineri, 13 august 2021, are loc o schimbare majoră la nivelul traversării frontierelor de stat, potrivit Digi24.

De asemenea, Grupul de Comunicare Strategică aminteşte că, începând de vineri, la trecerea frontierelor din ţările Uniunii Europene vor fi recunoscute doar certificatele digitale ca documente care atestă vaccinarea, trecerea prin COVID-19 sau rezultatul negativ al unui test PCR.

Certificatul digital Covid-19 pentru trecerea frontierelor statelor UE. Ce se întâmplă dacă nu îl ai

Tranzitarea frontierelor este posibilă şi fără existenţa acestor certificate, dar cu respectarea normelor naţionale de carantină din fiecare stat.

Citește și: Cum va funcționa „pașaportul Covid-19” pentru România. Ce date personale vor conține certificatele digitale verzi

"Vă reamintim faptul că începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul ţărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală şi ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conţin un cod QR şi care pot fi eliberate foarte uşor accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/.", a transmis, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică, potrivit News.ro.

Potrivit sursei citate, tranzitarea frontierelor este posibilă şi fără existenţa acestor certificate, dar cu respectarea normelor naţionale de carantină din fiecare stat.

Citește și: Ce este "pașaportul verde digital". Informații pe care trebuie să le știe orice cetățean român care vrea să călătorească în Europa

Aceste prevederi sunt stipulate în Regulamentul UE 953/2021 şi sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu şi pentru activităţile desfăşurate în interiorul teritoriului national al României, a precizat GCS.

Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloweenul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri