Căutare Live

Vouchere sociale 2022. Lista completă a magazinelor unde pot fi folosite cardurile în valoare de 250 de lei pentru alimente

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat lista completă a magazinelor care acceptă plata cu vouchere sociale, în funcție de emitentul cardului. Mai multe hypermarket-uri, restaurante, dar și farmacii au fost incluse.

Voucherele sociale sunt oferite personelor care se află în situaţii de deprivare materială sau risc de sărăcie, potrivit sursei citate mai sus.

Shutterstock

Autoritățile au publicat lista completă a magazinelor din România care acceptă plata cu vouchere sociale 2022. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat lista completă a magazinelor din țară în care pot fi folosite tichetele sociale. Românii au început deja să primească ajutoarele sociale, în valoare de 250 de lei, date de Guvern, iar acum au aflat și unde pot cheltui banii.

Voucherele sociale, sub formă de carduri, au început deja să fie fie distribuite celor care se vor bucura de acest ajutor din partea statului, încă de pe data de 1 iunie. Acum, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că a început să vireze prima tranșă, în valoare de 250 de lei.

Voucherele sociale din programul „Sprijin pentru România” sunt destinate achiziției de produse alimentare și de mâncare caldă. Cardurile sunt alimentate la fiecare două luni cu câte 250 de lei, în patru tranșe, până la sfârșitul anului, iar sumele disponibile sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor, transmite Impact.ro.

Citește și: Ce spune Klaus Iohannis despre o posibilă criză alimentară în România, după ce unele produse au început să dispară din magazine

În funcție de tipul cardurilor și de județ, lista opreratorilor economici care acceptă plata cu tichete sociale diferă. Cu toate acestea, printre magazinele în care românii pot folosi cardurile pentru a-și achiziționa alimente sau mâncare cladă se numără și marile lanțuri de hypermarket-uri.

În plus, bucureștenii pot folosi cardurile și la farmaciile Dona sau la drogheriile DM. Pe listă se mai află și mai mute restaurante și fast food-uri.

Lista completă a magazinelor care acceptă plata cu vouchere sociale, în funcție de fiecare emitent al cardului, poate fi văzută aici:

SODEXO

UP ROMANIA

EDENRED

Cine este eligibil pentru a beneficia de voucherele sociale de 250 lei

Voucherele sociale vor fi oferite personelor care se află în situaţii de deprivare materială sau risc de sărăcie, potrivit sursei citate mai sus.

Conform OUG nr.63/2002, pe lista persoanelor care vor primi voucherele sociale în valoare de 250 lei se află:

„- pensionarii din sistemul public de pensii

- pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

- persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

- familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

- familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

- familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

- persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.”, mai relatează observatornews.ro.

Distribuirea voucherelor sociale, în valoare de 250 de lei, se face în 3 etape: emiterea cardurilor de către unităţile desemnate (imprimarea datelor beneficiarilor şi inserarea CIP-ului), distribuirea prin intermediul CN Poşta Română şi încărcarea valorică a cardurilor.

Rezultate Evaluarea Națională 2022. Notele au fost publicate pe edu.ro. Cîmpeanu: Peste 82% dintre elevi au luat peste 5... Alertă de holeră în județul Suceava! DSP a acționat imediat: "Suntem în gardă". Ce au fost rugați medicii de f...
Parteneri
5 zodii care nu își găsesc niciodată jumătatea. Ce stă în calea iubirii lor
Catine.ro
Emisiune oferită de
Emisiune oferită de
Ultimele știri
x