- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Românii au început să se îngrijoreze după ce prețurile la combustibil și la anumite produse alimentare au început să crească. Mai mult decât atât, deficitul alimentar din România i-a făcut să se întrebe dacă această perioadă reprezintă începutul unei crize alimentare.
În ultima perioadă s-a vorbit foarte mult despre penuria alimentară, motiv pentru care Klaus Iohannis s-a decis să lămurească lucrurile joi seară, la Bruxelles. Președintele Românaiei a susținut că situația actuală din Ucraina își va pune amprenta asupra aprovizionării cu alimente, relatează news.ro.
Ce spune Klaus Iohannis despre posibilitatea unei crize alimentare
Liderul României a ținut neapărat să liniștească românii în privința deficitului alimentar din România. Klaus Iohannis a dezvăluit în cadrul discursului că nu se va pune problema de o criză alimentară.
"Nu credem că va exista o problemă semnificativă în România, dar în plan mondial este clar că pot să apară situaţii în care aprovizionarea nu va fi la nivelul la care am fost obişnuiţi. Dacă ne gândim doar că o bună parte din grâul care se consumă pe întreaga planetă se produce în Rusia şi în Ucraina sau cel puţin până acuma s-a produs în Rusia şi în Ucraina, putem să ne dăm seama că deja de aici este posibil să apară o problemă în aprovizionare", a mărturisit el, conform sursei citate mai sus.
De asemenea, președintele României a susținut faptul că România este o țară bogată în agricultură, iar apariția unei crize alimentare ar fi puțin posibilă.
"România are o situaţie bună în ce priveşte agricultura şi credem că nu vor fi probleme, însă, da, este posibil ca sancţiunile pe care le-am hotărât şi de care intenţionăm să ne ţinem să producă mişcări şi la preţuri la alimente", a mai adăugat Klaus Iohannis.
Ministrul Agriculturii a transmis un mesaj românilor care și-au făcut rezerve de ulei și de alte produse
La începutul lunii martie 2022, ministrul Agriculturii și purtătorul de cuvânt al Guvernului au îndemnat românii să nu facă stocuri mari de alimente pentru că nu este necesar, iar produsele nu vor dispărea de pe rafturile magazinelor.
Acest apel a fost făcut după ce oamenii s-au înghesuit la cozi imense în magazine pentru a cumpăra cantități mari de ulei sau alte produse alimentare.
„Am văzut că s-a iscat iarăşi o mare isterie legată de faptul că România nu va mai avea stocuri de ulei şi toată lumea a dat buluc în magazine să cumpere ulei. Profit de această ocazie să le spun tuturor că avem stocuri de ulei până la noua recoltă, că nici măcar nu a fost însămânţată floarea soarelui, dar avem stocuri de ulei astfel încât să nu apară niciun fel de dezechilibre”, a mărturisit ministrul.
(P) Zoom Curier - transport colete România Anglia în siguranță, la prețuri avantajoase... Yulia Chernitskaya, refugiata din Ucraina ajutată de un bărbat în Brașov, nou mesaj pentru români. Ce experiență a mai a...