Un bărbat de 41 de ani, din județul Vrancea, internat în spital pentru o problemă medicală banală, a contactat rujeolă, iar pentru că starea sa s-a agravat a fost transferat la Spitalul Județean din Focșani. Ajuns la secția Infecționase, omul s-a îmbolnăvit de gripă chiar în unitatea medicală. În doar câteva zile, acesta a murit răpus de infecțiile care i-au pătruns în corp.
Potrivit Monitorul de Vrancea, omul, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09 și rujeolă, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, a murit pe data de 10 februarie în secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean. Este al doilea deces cauzat de gripă, înregistrat în județul Vrancea de la începutul acestui an. Primul caz a fost cel al unui bărbat de 43 de ani, din comuna Vârteșcoiu, care suferea de etilism cronic. Decesul acestuia s-a produs pe 25 ianuarie, la Spitalul Județean – Terapie-Intensivă, Boli Infecțioase.
A ajuns la Spitalul Județean unde s-a îmbolnăvit de gripă și a murit
Medicul epidemiolog Marina Maiorov, din cadrul DSP Vrancea, a declarat pentru AGERPRES că „este vorba despre un bolnav care era internat la spitalul Dumbrăveni, unde a contractat rujeola. A fost transferat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Pantelimon’ din Focşani, unde s-a îmbolnăvit de gripă şi a murit. Cel mai probabil gripa a fost contractată în Secţia de Infecţioase. Organismul bărbatului era deja lipsit de imunitate din cauza rujeolei, dar avea şi alte probleme de sănătate”.
Epidemie de gripă în România: Peste 100 de decese înregistrate la nivel național
Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a înregistrat, săptămâna trecută, 26 de cazuri de gripă clinică, cu 9 internări. Cele mai multe dintre acestea au fost la grupa de vârstă 15-49 de ani, unde au fost înregistate 14 cazuri cu 3 internări. De asemenea, DSP Vrancea a înregistrat 1452 cazuri de infecții respiratorii acute.
Potrivit medicilor, 48 de persoane au avut nevoie de internare. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la grupa de vârstă 5-14 ani (373, cu 11 internări). Raportul de monitorizare a infecțiilor respiratorii a mai înregistrat 353 cazuri de pneumonii, dintre care 70 de persoane au avut nevoie de internare. Cele mai multe cazuri de pneumonii au fost înregistrate la peste 65 de ani, unde au fost înregistrate 78 de cazuri cu 12 internări. Din nefericire, au fost înregistrate și două decese prin pneumonie, ambele persoane fiind de peste 65 de ani.