Antena Căutare

Vrei să scapi de proba de engleză de la Bac? Iată ce trebuie să faci (P)

Bacalaureatul bate la ușă pentru elevii claselor a XII-a, iar echivalarea uneia dintre probe dă mai puțină bătaie de cap pentru cei care urmează să susțină examenul maturității.

Vrei să scapi de proba de engleză de la Bac? Iată ce trebuie să faci (P)
Bacalaureatul bate la ușă pentru elevii claselor a XII-a, iar echivalarea uneia dintre probe dă mai puțină bătaie de cap pentru cei care urmează să susțină examenul maturității. | Pexels.com

O mulțime de elevi promovează examenul de engleză cu ajutorul unei certificări internaționale, echivalându-și proba de competență lingvistică fără a mai susține examenul propriu-zis. Diploma Cambridge este unul dintre cele mai sigure certificate folosite pentru promovarea Bac-ului. Dar iată ce trebuie să știi despre examenele care echivalează proba la limba engleză:

O diplomă Cambridge te scapă de stresul examenului la engleză de la Bacalaureat

Această diplomă, care specifică un minimum de 140 de puncte potrivit grilei Cambridge English, poate fi folosită pentru echivalarea examenului la limba engleză de la Bacalaureat. Lista certificatelor Cambridge acceptate de Ministerul Educației din România este vastă, iar cel mai important lucru este faptul că nu expiră niciodată. Indiferent de examenele și cursurile pe care alegi să le urmezi pentru a-ți lua diploma, nu uita că este un proces de cel puțin șase săptămâni. Cursurile de vară pot fi o alegere perfectă pentru liceenii care urmează să susțină Bacalaureatul anul viitor.

Acest tip de teste sunt adesea sugerate la școală sau la locul de muncă și sunt disponibile în toate centrele autorizate din România, cât și din întreaga lume. Designul suitei de examene Cambridge le face deosebit de atractive pentru instituțiile școlare și universitare, care cer diferite niveluri de certificări de-a lungul anilor de studiu. În acest fel, un student își poate construi un portofoliu cu certificări Cambridge English, un lucru unic față de celelalte teste standardizate de limba engleză.

Cum te pregătești pentru examenul Cambridge și care sunt așteptările

Pregătirea elevilor pentru examenul Cambridge este temeinică. Primul pas este identificarea nivelului cursantului pentru a putea lucra strategic la evoluția acestuia. Elevii vor avea diferite moduri de a învăța limba engleză, inclusiv scris, oral, practic și fișe de lucru. Profesorii vor oferi suport cursanților pe tot parcursul cursului, urmând un plan de lecții și tactici extrem de bine alese. La cursuri se vor folosi postere și diferite activități pentru a stimula creativitatea elevilor, iar jocurile interactive nu vor lipsi.

Examenele Cambridge se bazează pe situații din viața reală, ajutându-te să îți dezvolți abilitățile de care ai nevoie pentru a comunica eficient. Testul de vorbire, de exemplu, poate fi susținut față în față cu examinatori experți, astfel încât să îți dezvolți capacitatea de a-ți exprima opiniile și de a vorbi cu încredere. Fiecare examen se bazează pe abilitățile pe care le dezvoltați în cadrul cursurilor și al nivelului pentru care ai optat (A1, A2, B1, B2, C1, C2) pentru certificare. Certificarea testează toate cele patru abilități: ascultare, citire, scriere și vorbire. Din 2016, toate examenele Cambridge de limba engleză folosesc aceeași scală de punctaj. Testele de nivel inferior pot oferi scoruri pe o gamă inferioară a scalei, iar testele mai dificile sunt capabile să ofere scoruri mai mari pe aceeași scală, informează Ef.com.

De ce a fost condamnat Cristian Popescu Piedone în dosarul Colectiv. Ce l-a adus pe primarul sectorului 5 în spatele gra... Război cibernetic declarat României de hackerii ruși, grupările Killnet și Legion. Precizările unui expert în securitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x