Vremea 17 mai. Prognoza meteo anunță furtuni, fulgere, vijelii masive

 

Vremea din 17 mai nu se îmbunătățește. Prognoza metei anunță că ploile nu ne părăsesc: sunt așteptate  furtuni, fulgere, vijelii masive în România.Temperaturile se mențin ridicate.

 Joi vremea va continuă să fie instabilă în regiunile intracarpatice, unde pe arii relativ extinse vor cădea averse de ploaie însoțite de descărcări electrice. Cu toate acestea, cantitățile de apa estimate a se acumula nu vor mai fi la fel de importante precum cele din cursul zilei de miercuri. În restul țării aversele de ploaie se vor semnala doar cu totul izolat și vor fi slabe cantitativ.

Vântul va suflă moderat spre tare în jumătatea nordică a țării și slab, cel mult slab până la moderat în cea sudică. Maximele termice vor urcă la prânz până spre 16-21 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana (cu valori ușor mai ridicate așteptate în sudul Banatului) și 21-26 de grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova. 

Vremea 17 mai în București

Locuitorii Capitalei vor avea nevoie de umbrelă deoarece va ploua. Temperaturile maxime și cele minime se vor încadra între 25°C și 12°C. Vânt va bate pe direcția V cu 10 - 15 km/h. Șanse de ploaie sunt ridicate  - 30%, iar cantitate precipitații atinsă de 1 l/m².

Prognoza 17 mai la munte

Dacă miercuri, meteorologii ANM au emis un cod galben de intensificari ale vantului cu rafale ce ating la munte 90 km/h, pentru joi veștile sunt la fel de alarmante. Sunt așteptate furtuni cu fulgere și cantități mari de apă:  4 l/m². Șansele de precipitații sunt extrem de mari, iar temperaturile maxime și minime se încadrează între 21°C și 8 grade Celsius. La mare, vremea se menține urâtă, cu furtuni, fulgere, vijelii masive. Vezi cum va fi vremea în minivacanța de Rusalii. 

sursă hartă: vremaido, sursa info: vremea.ro, anm.ro

sursa foto: pexels.rofacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE