Live acumiUmor
Prime Time 20:00iUmor

Strat de zăpadă de trei metri și temperaturi de 3 grade Celsius. Imagini surprinse de turiști în iulie, în România

Fenomenele extreme care au cuprins întreaga Europă sunt vizibile și în România, unde în luna iulie a nins la altitudini mari, iar temperaturile au scăzut sub 0 grade pe timpul nopții, iar în timpul zilei s-au înregistrat puțin peste 3 grade Celsius.

Fenomenele extreme care au cuprins întreaga Europă sunt vizibile și în România, unde în luna iulie a nins la altitudini mari, iar temperaturile au scăzut sub 0 grade pe timpul nopții, iar în timpul zilei s-au înregistrat puțin peste 3 grade Celsius.

Turiștii aflați în zona Bâlea Lac au surprins în imagini ninsoarea căzută în timpul nopții, dar și troienele de zăpadă, înalte de trei metri, care s-au păstrat de iarna trecută din pricina frigului și care acum au fost acoperite cu un strat nou de omăt.

Vremea în România se menține rece pentru această perioadă, iar pentru weekend meteorologii au emis atenționări cu privire la un fenomen mediteranean, care a lovit deja Grecia și Italia și care se îndreaptă spre țara noastră. Ciclonul se manifestă prin furtuni violente și ploi torențiale, iar litoralul și partea de sud-est a țării este cea mai expusă.

"Mare atenţie pentru zona litoralului în acest weekend pentru că acest sistem aduce din nou mase de aer rece, temperaturile vor scădea mai mult decât sunt acum, mai ales în partea de sud.est a ţării, acolo unde vor fi asociate şi cu sisteme noroase. Conform semnalelor pe care le avem în momentul acesta, pare a fi mai degrabă violent, cu ghilimelele de rigoare, în cantităţi. Este foarte probabil să înregistrăm cantităţi importante de apă, mai ales în partea de sud şi de est a ţării", explică meteorologii.

Credit foto: Facebook/Meteoplus