Live acumiUmor
Prime Time 20:00iUmor

Ciclonul din Grecia va ajunge în România în weekend. ANM a emis avertizări meteo pentru zilele următoare

Ciclonul mediteranean care a făcut ravagii în Grecia ajunge în țara noastră în acest weekend. Meteorologii vorbesc despre cum va fi vremea în următoarele zile.

Ciclonul mediteranean care a făcut ravagii în Grecia ajunge în țara noastră în acest weekend. Meteorologii vorbesc despre cum va fi vremea în următoarele zile.

Specialiștii ANM susțin că ciclonul care a lovit Grecia a slăbit în intensitate, însă un nou sistem se va dezvolta în weekend şi merge spre sud-estul Europei, vizând și România.

Un sistem frontal va traversa teritoriul ţării noastre

"Mare atenţie pentru zona litoralului în acest weekend pentru că acest sistem aduce din nou mase de aer rece, temperaturile vor scădea mai mult decât sunt acum, mai ales în partea de sud.est a ţării, acolo unde vor fi asociate şi cu sisteme noroase. Conform semnalelor pe care le avem în momentul acesta, pare a fi mai degrabă violent, cu ghilimelele de rigoare, în cantităţi. Este foarte probabil să înregistrăm cantităţi importante de apă, mai ales în partea de sud şi de est a ţării", explică meteorologii.

Citește și: Români uciși de furtună în Grecia. Imagini de la locul unde românca a murit strivită de dărâmături

Ce trebuie să faceți dacă vă prinde furtuna pe plajă

În cazul în care o vijelie precum cea din Grecia vă prinde pe plajă, trebuie să încercaţi să vă adăpostiţi imediat. Umbrelele deschise sunt cele mai periculoase pentru că sunt primele care sunt luate de vânt şi vă pot răni, explică un reporter Observator. Cele închise sunt mai puţin vulnerabile în faţa vântului, dar şi acestea pot reprezenta un real pericol. Ce ne mai poate lovi la plaja, în caz de furtună? Şezlongurile, nu le ignoraţi, şi sunt chiar mai multe decât umbrelele! Iar în cazuri extreme, acoperişurile smulse de vânt care ne pot omorî.

Citește și: Rămășițele dezastrului! Grecia a fost devastată de o furtună fără precedent: „Așa arată sfârșitul lumii”