Zile libere 2018. 5 octombrie, Ziua Internatională a Profesorului si Ziua Educatiei

Zile libere 2018. 5 octombrie, Ziua Internatională a Profesorului si Ziua Educatiei. Este oficial că elevii vor avea parte de o zi libera pe 5 octombrie de ziua educatiei mondiale, dar si pe 8 octombrie, dupa referendumul familiei.

zi libera elevi 5 octombrie

Zile libere 2018. 5 octombrie, Ziua Internatională a Profesorului si Ziua Educatiei.

E OFICIAL! 5 octombrie, zi liberă pentru elevii din București. Ce se întâmplă pe 8 octombrie, după referendum. Zi liberă pentru elevii din Capitală înainte de rerefendum. Pe 8 octombrie, după referendumul familiei, sunr modificări în orarul şcolar.

Zile libere 2018. Pe 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei, elevii din Capitală nu vor învăţa, anunţă ISMB, precizând că pe 8 octombrie, unităţile de învăţământ în care vor fi secţiile de votare pentru Referendum vor decide dacă programul de curs va fi modificat sau nu, pentru a amenaja sălile de cursuri.

Zi liberă pentru elevii din Capitală înainte de REFERENDUM. Pe 8 octombrie, modificări în orarul şcolar

Vineri, 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei este zi liberă în Bucureşti pentru elevi, prin contractul colectiv de muncă unic încheiat între Ministerul Educaţiei Naţionale şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ.

“În conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă unic (...) încheiat între Ministerul Educaţiei Naţionale şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ (...) unităţile de învăţământ vor marca prin activităţi specifice ziua de 5 octombrie - Ziua Educaţiei şi ziua de 5 iunie - Ziua învăţătorului. (...) În Municipiul Bucureşti, prin contractele colective de muncă încheiate la nivelul inspectoratelor şcolare, în cadrul comisiilor paritare, ziua de 5 Octombrie a fost declarată nelucrătoare”, se arată în contractul încheiat între MEN şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ.

De asemenea, unităţile de învăţământ în care vor fi instalate secţii de votare pentru Referendumul din 7 octombrie ar putea să-şi modifice programul în ziua de luni, 8 octombrie, pentru a pregăti sălile pentru cursuri.

“Unităţile de învăţământ prin consiliile de administraţie vor lua decizia modificării programului de curs astfel încât să se desfăşoare ore, chiar dacă reduse ca timp, şi să nu mai fie nevoiţi să recupereze”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mariana Manea, purtător de cuvânt la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Același contract încheiat între MEN şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ spune că elevii din Bucureşti au liber în zilele:

  • 1 şi 2 ianuarie;
  • prima, a doua şi a treia zi de Paşti;
  • 1 Mai; prima şi a doua zi de Rusalii;
  • Adormirea Maicii Domnului; 5 octombrie - Ziua Mondială a Educaţie;
  • 30 Noiembrie - Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotirorul României; 1 Decembrie; 25, 26 şi 27 Decembrie - Naşterea Domnului.

sursa: mediafax.ro

Ultimele știri