Antena Căutare

Zile libere 2019. 31 mai, zi liberă pentru unii elevi! Școlile unde nu se fac ore

Zile libere 2019. 31 mai, zi liberă pentru unii dintre elevi! Școlile unde nu se fac ore sunt cele din Miercurea Ciuc, județul Harghita, motivul fiind vizita Papei Francisc în România și la Șumuleu Ciuc.

Zile libere 2019. 31 mai, zi liberă pentru unii elevi! Școlile unde nu se fac ore Galerie
zile libere 2019

Zile libere 2019. 31 mai, zi liberă numai pentru unii dintre elevi! Școlile unde nu se fac ore sunt cele din Miercurea Ciuc, județul Harghita, motivul fiind vizita Papei Francisc în România și la Șumuleu Ciuc.

Elevii tuturor școlilor din Miercurea Ciuc vor avea zi liberă pe data 31 mai, decizia fiind luată de Consiliul Județean Harghita în urma unei ședinței comune a Comisiei pentru Dialog Social, în care s-au discutat aspectele vizitei Suveranului Pontif de la sfârșitul lunii mai.

Despre vizita Suveranului Pontif la Șumuleu Ciuc, Inspectoratul școlar Județean Harghita a informat că ziua de 31 mai va fi liberă pentru elevii care frecventează cursurile școlilor din Miercurea Ciuc, deoarece 70% dintre aceștia fac naveta pentru a frecventa cursurile școlilor din orașul reședința de județ, iar acest fapr ar putea să îngreuneze cumva pregătire de amploare pentru organziarea vizitei papale, și, totodată, cel mai probabil că și pregătirile vor îngreuna circulația în cazul elevilor care fac naveta.

Zile libere vor avea însă toți elevii din România, la sfârșitul lunii aprilie 2019, când se intră în vacanța de Paște. Elevii vor reveni la școală pe data 6 mai 2019, când va începe semestrul al doilea din anul școlar 2018-2019. Tot atunci, elevii claselor a II-a, a-IV-a și a VI-a vor susține Evaluările Naționale.

Papa Francisc în România. Programul vizitei Suveranului Pontif

Zile libere 2019. 31 mai, zi liberă pentru unii elevi! Școlile unde nu se fac ore

Pentru cei care doresc să fie prezenți în județ pentru vizita în România a Papei Francisc, tot în seria pregătirilor se înscrie și lansarea aplicației pentru telefonul mobil, care se preconizează a avea loc joi, și prin intermediul căreia se oferă locuri de cazare gratis pentru 100 mii de pelerini. Aceste locuri de cazare vor fi la casele de cultură, școlile, oamenii din localitățile de pe teritoriu județului.

  • Vineri, 31 mai 2019: Roma - București
  • Sâmbătă, 1 iunie 2019: București – Șumuleu Ciuc – Iași – București

Sfânta Liturghie la sanctuarul marian de la Șumuleu-Ciuc ocupă prima parte a zilei de sâmbătă, 1 iunie a.c., din agenda călătoriei apostolice în România, urmând ca, în partea a doua a zilei, papa să viziteze dieceza de Iași pentru o întâlnire cu tinerii și familiile.

  • Duminică, 2 iunie 2019: București – Blaj – Roma

Papa Francisc pleacă de la București cu avionul duminică, la ora 9.00, cu direcția Sibiu, de unde merge cu elicopterul la Blaj, sediul istoric al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, unde va celebra Liturghia cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri, ritul sacru desfășurându-se pe Câmpia Libertății de la Blaj. După prânzul cu suita papală, Sfântul Părinte are o întâlnire cu comunitatea rom din Blaj. În jurul orei 17.00, papa sosește cu elicopterul la aeroportul din Sibiu pentru ceremonia de rămas bun.

Papa Francisc pleacă din România cu avionul duminică, 2 iunie a.c., la 17.30, urmând să ajungă pe aeroportul Roma – Ciampino în jurul orei locale 18.30.

Salutul pascal Hristos a înviat în 50 de limbi de pe glob. Traducere cu Google Translate... Silviu Uricaru nu a fost găsit! Familia îl caută cu disperare, au fost lipite afișe în tot orașul....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x