Antena Căutare

Papa Francisc în România. Motivul pentru care refuză să-i fie sărutat inelul papal

Papa Francisc și-a anunțat vizita în România, în perioada 31 mai- 2 iunie 2019. Vizita oficială pe care a avut-o luni la Casa Maici Domnului din Loreto, Italia, a tras multe semne de întrebare, după ce Sanctitatea Sa a refuzat ca oamenii să-i sărute inelul papal. Motivul

Papa Francisc în România. Motivul pentru care refuză să-i fie sărutat inelul papal Galerie
Papa Francisc în România | EFE

Papa Francisc și-a anunțat vizita în România, în perioada 31 mai- 2 iunie 2019. Vizita oficială pe care a avut-o luni la Casa Maicii Domnului din Loreto, Italia, a tras multe semne de întrebare, după ce Sanctitatea Sa a refuzat ca oamenii să-i sărute inelul papal. Motivul are însă o explicație, deși gestul său a fost, inițial, criticat

Papa Francisc a efectuat luni, de Buna Vestire, o călătorie în localitatea italiană Loreto pentru a se ruga la Casa Maicii Domnului din Loreto, sanctuarul dedicat Fecioarei Maria şi unul dintre cele mai vizitate din ţară, unde a semnat exortaţia apostolică scrisă după Sinodul dedicat tinerilor în octombrie 2018.

Papa Francisc în România. Motivul pentru care refuză să-i fie sărutat inelul papalsursa foto: EFE

De ce refuză Papa Francisc să-i fie sărutat inelul papal

Într-un video de la fața locului se poate vedea cum oamenii se îmbulzeau să-i sărute inelul papal, numit și ”Inelul Pescarului”. Deși unii i-au criticat gestul său de retragere, motivul este unul cât se poate de întemeiat pentru Papa Francisc. Explicația? Pentru el, Biserica este o doar slujbă ca oricare alta: ”Mereu a urât astfel de comportamente. Niciodată nu a permis asta. Spunea să i se zică <Părinte Jorge> (n.red. numele real, Jorge Mario Bergoglio), pentru ca nimeni să nu-l numească cardinal. S-a săturat de faptul că oamenii nu înțeleg că Biserica este un serviciu, nici mai mult, nici mai puțin”, au afirmat surse citate de Abc.es.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mai mult decât atât, Papa Francisc este de părere că gestul de a i se săruta inelul papal este unul de supunere, fapt ce nu i se pare firesc, deoarece el poartă bijuteria, ca pe un simbol al unui om aflat în slujba lui Dumnezeu, și nu ca pe un semn de autoritate în fața celorlalți.

Papa Francisc în România. Motivul pentru care refuză să-i fie sărutat inelul papal

Astfel că, cei care s-au apropiat să-I sărute inelul au înțeles că gestul îl deranjează pe Papa Francisc, motiv pentru care s-au mulțumit doar să-l salute respectuos, fără să încerce să-I mai pupe mâna.

Papa Francisc în România. Motivul pentru care refuză să-i fie sărutat inelul papal

Papa Francisc vine în România. Programul oficial al vizitei

Momentul istoric al sosirii Papei Francisc în România se întâmplă exact 20 de ani de la vizita Papei Ioan Paul al doilea în țara noastră. Programul vizitei papale în România a fost publicat de Sala de presă a Sf. Scaun și de Conferința Episcopilor din România.

Vineri, 31 mai 2019: Roma - București

Papa Francisc ajunge cu avionul în România pe aeroportul din Otopeni. După primirea oficială de la aeroport, papa merge la Palatul Prezidențial Cotroceni pentru ceremonia de bun venit, vizita de curtoazie la președintele României și întâlnirea cu prim-ministrul. La ora 13.00, la Palatul Cotroceni, pontiful prezintă primul discurs al vizitei în cadrul întâlnirii cu autoritățile, reprezentanții societății civile și membrii Corpului Diplomatic.

După întâlnirile cu autoritățile politice și societatea civilă, a doua parte a zilei este dedicată dimensiunii spirituale, începând cu Biserica ortodoxă și încheind cu Biserica catolică. Astfel, la 15.45, papa merge la Palatul Patriarhiei Bisericii ortodoxe române pentru o întâlnire privată cu Patriarhul Daniel, după care urmează întâlnirea cu Sinodul permanent al Bisericii ortodoxe, în fața căruia prezintă cel de-al doilea discurs al vizitei.

Întrevederea cu reprezentanții Bisericii ortodoxe se încheie cu vizita papei și a patriarhului la noua catedrală ortodoxă pentru rugăciunea ”Tatăl Nostru” și cu un cuvânt de salut din partea Succesorului lui Petru. Prima zi a papei în România se încheie cu Sf. Liturghie oficiată în catedrala ”Sf. Iosif” a arhidiecezei romano-catolice de București.

Sâmbătă, 1 iunie 2019: București – Șumuleu Ciuc – Iași – București

Sfânta Liturghie la sanctuarul marian de la Șumuleu-Ciuc ocupă prima parte a zilei de sâmbătă, 1 iunie a.c., din agenda călătoriei apostolice în România, urmând ca, în partea a doua a zilei, papa să viziteze dieceza de Iași pentru o întâlnire cu tinerii și familiile.

Duminică, 2 iunie 2019: București – Blaj – Roma

Papa Francisc pleacă de la București cu avionul duminică, la ora 9.00, cu direcția Sibiu, de unde merge cu elicopterul la Blaj, sediul istoric al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, unde va celebra Liturghia cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri, ritul sacru desfășurându-se pe Câmpia Libertății de la Blaj. După prânzul cu suita papală, Sfântul Părinte are o întâlnire cu comunitatea rom din Blaj. În jurul orei 17.00, papa sosește cu elicopterul la aeroportul din Sibiu pentru ceremonia de rămas bun.

Papa Francisc pleacă din România cu avionul duminică, 2 iunie a.c., la 17.30, urmând să ajungă pe aeroportul Roma – Ciampino în jurul orei locale 18.30.

Vizita Papei Francisc în România. Pregătirile sunt pe ultima sută de metri

Autoritățile de la București și reprezentanții Bisericii Catolice fac ultimele pregătiri pentru vizita Papei Francisc în România. Călătoria apostolică a Sfântului Părinte este stabilită în cele mai mici detalii și va cuprinde pe lângă București și orașele Iași și Blaj. Papa Francisc va fi întâmpinat pe aeroport de președintele Klaus Iohannis. Planul de securitate al vizitei Papale a fost pus la punct de Comandamentul operativ, special creat pentru acest eveniment. Până pe 11 aprilie va avea loc şi o repetiţie generală. Vezi ce trebuie să faci pentru a-l întâlni pe Papa Francisc și cum se fac înscrierile online pentru a participa la evenimentul anului 2019.

surse: abc.es, vaticannews.va

Percheziţii pentru destructurarea unei grupări de trafic de migranţi, la Arad şi Timişoara... Bărbatul rănit grav în accidentul în care un BMW i-a tăiat calea are nevoie de sânge. Soţia şi copiii lui sunt tot în sp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x