Antena Căutare

Zile libere 2019. Concediu pentru divorț. Câte zile libere sunt prevăzute și de când s-ar putea acorda

Zile libere 2019. Concediu pentru divorț. Câte zile libere sunt prevăzute și de când s-ar putea acorda acest tip de concediu salariaților din România.

Zile libere 2019. Concediu pentru divorț. Câte zile libere sunt prevăzute și  de când s-ar putea acorda
concediu de divort

Zile libere 2019. Concediu pentru divorț. Câte zile libere sunt prevăzute și de când s-ar putea acorda acest tip de concediu salariaților din România.

În cazul unui divorț, salariații din România ar putea beneficia de alte trei zile libere, prevăzute în concediul de divorț, un nou tip de concediu, aflat acum în fază de proiect de lege, urmând a fi dezbătut în Camera Deputaților luna viitoare.

Dacă proiectul concediului divorț se va aproba, peste 60.000 de români ar urma să beneficieze în fiecare an de această compensație, potrivit datelor. Măsura unui concediu de divorț este considerată necesară, pe motiv că această experiență de viață poate fi una traumatizantă, consideră inițatorul proiectului, deputatul PSD Georgian Pop.

Zile libere 2019. Ce prevede concediul de divorț

Proiectul deputatului PSD Georgian Pop prevede ca durata acestuia să fie de trei zile lucrătoare, iar zilele libere să fie plătite. Proiectul mai prevede ca cele trei zile din concediul pentru divorț să nu fie scăzute din concediul anual de odihnă.

Concediul pentru divorț ar putea fi luat în primele patru săptămâni de la constatarea sau pronunțarea divorțului, în baza certificatului de divorț.

”Aceste zile libere pot fi folosite de cei care au încheiat o căsătorie pentru soluționarea problemelor pe care noua situație familială le aduce: de la cele obiective precum probleme locative sau administrative până la cele subiective care țin de relația cu copiii sau nevoia de deconectare”, se menționează în expunere.

Cu toate acestea, Guvernul se opune adoptării proiectului susținând faptul că în Codul Muncii este prevăzută posibilitatea acordării de zile libere pentru evenimente familiale deosebite, precum decesul, spre exemplu, iar un concediu de divorț

Proiectul se află acum la Comisia de muncă a Camerei Deputaților, iar trimiterea sa în plenul Camerei, ca for decizional, este programată pentru luna viitoare ar putea fi introdus în contractele colective de muncă.

Datele INS despre divorț arată că numărul acestora a crescut exponențial în ultimii ani.

sursă info: ziarul unirea/dcbusiness.ro

sursa foto: publimetro.pe

Este oficial! Noul regulamentar al blocurilor afectează milioane de români! Amenzile sunt uriașe... Soţ şi soţie, morţi într-un accident în Teleorman. Maşina a luat foc imediat după impact și a ars complet. Imaginile sur...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x