Antena Căutare

Zile libere 2019. Cum se vor planifica minivacanțele anul viitor

Zile libere 2019. Cum se vor planifica minivacanțele bugetarilor de anul viitor. Cum arata calendarul minivacantelor pentru 2019.

Zile libere 2019. Cum se vor planifica minivacanțele anul viitor
zile libere 2019

Zile libere 2019. Cum se vor planifica minivacanțele, calendarul minivacanțelor pentru anul viitor pentru bugetari.

Zile libere 2019. O propunere legislativă ce visează milioane de bugetari va aduce schimbări în olanificarea minivacanțelor, iar asta deoarece guvernanții au în plan schimbarea Codului Muncii.

Zile libere 2019. Mai precis, 38 de parlamentari au decis să înregistreze la Senat o propunere legislativă care completează Codul Muncii. Potrivit acesteia, la data de 15 ianuarie a fiecărui an, Guvernul va trebui să stabilească toate minivacanţele de care vor beneficia bugetarii în decursul anului respectiv.

„Până la data de 15 ianuarie a fiecărui an, Guvernul stabileşte prin Hotărâre de Guvern zilele de muncă pentru care se acordă zile libere, care preced şi care succed sărbătorile legale, respectiv zilele în care recuperează acesta”, prevede proiectul de lege de modificare a Codului Muncii, scrie Capital.ro.

Zile libere 2019. Astfel, iniţiatorii de la UDMR, PSD şi PNL sunt de părere că predictibilitatea obţinută prin acest proiect va facilita planificarea din timp a activităţii sectorului privat cu cea din sectorul public. În plus, proiectul „oferă şi posibilitatea programării activităţilor familiale în familiile unde părinţii lucrează în ambele sectoare economice, măsură apreciată nu numai de angajatori şi angajaţi dar şi de sectoarele turistice. Prin posibilitatea de a se pregăti din timp pentru mini-vacanţele astfel stabilite, turiştii îşi pot planifica în acest sens mini-vacanţe iar agenţiile de turism se pot pregăti cu oferte avantajoase”.

Ce zile libere sunt planificate deja

Zile libere 2019. Până la ora actuală, Guvernul are stabilită acordarea unor zile libere pentru a face „punte” între ziua de sărbătoare legale şi weekend.

Potrivit Codului Muncii, zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt: 1 şi 2 ianuarie; 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române; Vinerea Mare, ultima zi de vineri înaintea Paştelui; prima şi a doua zi de Paşti;

1 mai; 1 iunie; prima şi a doua zi de Rusalii; Adormirea Maicii Domnului; 30 noiembrie - Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României;

1 decembrie; prima şi a doua zi de Crăciun; două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.

Calendar zile 2018. În 2018, românii mai pot beneficia de câteva zile libere până la finalul anului. Acestea sunt:

30 noiembrie — Sfântul Andrei
1 decembrie — Ziua Națională a României
25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul

Surse: capital.ro, mediafax.

Vechime în muncă pentru pensie 2018. Data limită până când o poți cumpăra... Zile libere noiembrie 2018. Câte zile libere au românii la finalul lunii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x