Antena Căutare

Zile libere noiembrie 2018. Câte zile libere au românii la finalul lunii

Zile libere noiembrie 2018. Câte zile libere au românii luna viitoare. Românii se pregătesc de o nouă minivacanță în luna noiembrie 2018. Iată care sunt zilele libere prevăzute de stat.

Zile libere noiembrie 2018. Câte zile libere au românii luna viitoare. Românii se pregătesc de o nouă minivacanță în luna noiembrie 2018. Iată care sunt zilele libere prevăzute de stat.

Zile libere noiembrie 2018. Românii vor avea o zi liberă de Sfântul Andrei. Data când pică Sfântul Andrei este 30 noiembrie 2018. Sărbătoarea pică într-o zi de vineri, așadar, data poate fi legată de zilele de weekend, iar de sărbătoarea Sfântului Andrei, românii vor beneficia de trei zile libere, o adevărată minivacanță.

Zile libere 2019. Câte sărbători legale sunt anul viitor! Surpriză neplăcută!

Zile libere 2018. Care sunt următoarele zile libere

Următoarele zile libere în 2018 vor fi: 1 decembrie — Ziua Națională a României
25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul.

Sfântul Andrei 30 noiembrie, Ocrototitorul României

Sfântul Sinod al Biserici Ortodoxe Române a hotărât în anul 1995 că sărbătoarea Sfântului Andrei să fie însemnată cu cruce roșie în calendarul bisericesc, iar în anul 1997 Sfântul Andrei a fost proclamat "Ocrotitorul României". Ziua de 30 noiembrie a fost declarată sărbătoare bisericească națională.

Peștera în care se crede că a viețuit Sfântul Apostol Andrei, cât timp a propovăduit pe teritoriul românesc, se află la aproximativ 4 km sud-est de localitatea Ion Corvin, județul Constanța.

În vară anului 1944, Peștera transformată în biserică a fost sfințită de către Episcopul Tomisului, Chesarie Păunescu. La scurt timp după această, trupele rusești invadatoare au distrus-o. Abia după 1990, prin râvnă cuviosului monah Nicodim Dinca, biserică a fost refăcută și redata cultului. Astăzi, mii de credincioși vin aici pentru a se rugă pe locul unde a trăit Apostolul Andrei.

La mulți ani celor ce poartă numele Sfântului Apostol Andrei!

Zile libere 2019. Cum se vor planifica minivacanțele anul viitor... ANAF a început operațiunea ”Nunțile”. Nicolae Guță și alți artiști, sub lupa Fiscului. Au de plătit sume imense...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x