Zile libere noiembrie 2018. Câte zile libere au românii la finalul lunii

 
+2 click pentru
galerie

Zile libere noiembrie 2018. Câte zile libere au românii luna viitoare. Românii se pregătesc de o nouă minivacanță în luna noiembrie 2018. Iată care sunt zilele libere prevăzute de stat.

Zile libere noiembrie 2018. Românii vor avea o zi liberă de Sfântul Andrei. Data când pică Sfântul Andrei este 30 noiembrie 2018. Sărbătoarea pică într-o zi de vineri, așadar, data poate fi legată de zilele de weekend, iar de sărbătoarea Sfântului Andrei, românii vor beneficia de trei zile libere, o adevărată minivacanță.

Zile libere 2019. Câte sărbători legale sunt anul viitor! Surpriză neplăcută!

Zile libere 2018. Care sunt următoarele zile libere

Următoarele zile libere în 2018 vor fi: 1 decembrie — Ziua Națională a României
25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul.
 

Sfântul Andrei 30 noiembrie, Ocrototitorul României  

Sfântul Sinod al Biserici Ortodoxe Române a hotărât în anul 1995 că sărbătoarea Sfântului Andrei să fie însemnată cu cruce roșie în calendarul bisericesc, iar în anul 1997 Sfântul Andrei a fost proclamat "Ocrotitorul României". Ziua de 30 noiembrie a fost declarată sărbătoare bisericească națională. 

Peștera în care se crede că a viețuit Sfântul Apostol Andrei, cât timp a propovăduit pe teritoriul românesc, se află la aproximativ 4 km sud-est de localitatea Ion Corvin, județul Constanța. 

În vară anului 1944, Peștera transformată în biserică a fost sfințită de către Episcopul Tomisului, Chesarie Păunescu. La scurt timp după această, trupele rusești invadatoare au distrus-o. Abia după 1990, prin râvnă cuviosului monah Nicodim Dinca, biserică a fost refăcută și redata cultului. Astăzi, mii de credincioși vin aici pentru a se rugă pe locul unde a trăit Apostolul Andrei. 

La mulți ani celor ce poartă numele Sfântului Apostol Andrei!facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI