Antena Căutare

Veste bombă pentru toți românii! Zilele libere în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Când vor sta acasă angajații!

Luna decembrie este supranumită ”luna cadourilor”, însă românii ar putea să o numească și luna liberelor! Începând cu 30 noiembrie 2018, de Sfântul Andrei, angajații din România vor putea beneficia de mai multe zile libere de la stat.

Luna decembrie este supranumită ”luna cadourilor”, însă românii ar putea să o numească și luna liberelor! Începând cu 30 noiembrie 2018, de Sfântul Andrei, angajații din România vor putea beneficia de mai multe zile libere de la stat. Vreți să vă aranjați concediul și nu știți cum veți avea liber de la stat? Iată ce ne-au pregătit autortățile anul acesta.

Înainte de Crăciun și de Revelion, românii se vor putea bucura de o minivacanță de Sf. Andrei și 1 Decembrie. Bugetarii vor avea liber de pe 30 noiembrie până pe 3 decembrie. După această minivacanță, românii ar face bine să se pregătească pentru celelalte două evenimente: Crăciunul și Revelionul.

Minivacanță de 1 Decembrie. Câte zile libere mai au românii până la finalul anului

De Sfântul Andrei, românii vor avea o singură zi liberă, 30 noiembrie, la fel cum a fost hotărât din 2012 în Codul Muncii. Această sărbătoare marchează oficial începutul iernii și este extrem de importantă în țara noastră. Sfântul Apostol Andrei este considerat ocrotitorul României.

Apostolul Andrei a fost primul discipol al lui Iisus Hristos, „Cel dintâi chemat”. Acesta a fost printre ei patru apostoli preferați ai lui Iisus, alături de Petru, Ioan și Iacob. Sfântul Andri a fost răstignit pe cruce în formă de X, pe data de 20 noiembrie, în orașul peloponesian Patras, lângă Corint.

Următoarea zi liberă este de 1 Decembrie, când românii sărbătoresc Marea Unire de la 1918. Ziua Națională a României și Sf. Andrei se succed, iar de vineri până duminică, 30 noiembrie-2 decembrie, ne vom bucura de o minivacanță.

Ger extrem și zăpezi mari! Prognoza meteo decembrie 2018. Vremea de Ignat și Ajunul Crăciunului

Zile libere de Crăciun 2018

Crăciunul pică într-o zi de marți în acest an. Zilele libere legale sunt 25 și 26 decembrie. Dar, există mari șanse să se mai acorde o zi (punte), luni (24 decembrie), iar astfel românii vor beneficia de o minivacanță de cinci zile.

Zile libere de Revelion 2019

De revelion vom avea liber pe 1 și 2 ianuarie, iar astfel se închide calendarul nostru de sărbători legale din 2018 și îl deschidem pe cel din 2019. Situația este la fel ca și de Crăciun, iar statul ar putea face punte între cele două libere (31 decembrie) pentru ca oamenii să se poată bucura de o altă minivacanță de cinci zile.

Ninsorile puternice dau peste cap programul zborurilor. Sunt anunțate întârzieri!... Slujba de Sfântul Andrei, oficiată la Catedrala Neamului! Ce invitat de seamă va participa alături de Patriarhul Daniel...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x