Antena Căutare

Minivacanță de 1 Decembrie. Câte zile libere mai au românii până la finalul anului

Minivacanță de 1 Decembrie. Românii se pregătesc de o minivacanță de 1 Decembrie, Ziua Nașională a României. Înainte de ziua Națională pică însă sărbătoarea de Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie, declarată oficial zi liberă de la Guvern. 

minivacanta 1 decembrie 2018

Minivacanță de 1 Decembrie. Românii se pregătesc de o minivacanță de 1 Decembrie, Ziua Nașională a României. Înainte de ziua Națională pică însă sărbătoarea de Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie, declarată oficial zi liberă de la Guvern.

Minivacanță de 1 Decembrie. Angajații din România se pregătesc de un weekend prelungit la finalul acestei săptămâni. Pe 30 noiembrie, adică vineri, pică Sfântul Andrei, iar 1 decembrie pică în prima zi de weekend, adică sâmbătă.

Află și cum va fi vremea în minivacanta de 1 decembrie 2018.

Minivacanță de 1 Decembrie. Pentru aceste zile, salariaţii care lucrează trebuie să primească compensaţii din partea angajatorilor sau să recupereze zilele libere lucrate.

Potrivit articolului 139 din Codului Muncii, din 2012, salariații cu program de lucru obișnuit, de luni până vineri, beneficiază de zile libere legale atât pe 30 noiembrie, când se sărbătorește Sfântul Andrei, cât și de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.

Potrivit reglementărilor în vigoare, salariaților care nu beneficiază de zilele libere legal în minivacanța de 1 Decembrie li se asigură, în următoarele 30 de zile, compensarea cu timp liber corespunzător. Însă dacă aceste zile libere compensatorii nu se pot acorda, atunci angajatorul este obligat să ofere un spor de salariu de bază de cel puțin 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

Zile libere 2019. Cate sărbători legale sunt anul viitior! Mai puține zile libere

Pentru angajatorii care nu acordă salariaților timp liber în zilele nelucrătoare sau nu-i recompensează pentru munca în acesre zile, sunt prevăzute amenzi drastice: între 5.000 și 10.000 de lei.

Minivacanță 1 decembrie. Câte zile libere mai sunt până la finalul anului

30 noiembrie – Sfântul Andrei – vineri

1 decembrie – Ziua Națională a României – sâmbătă

25 decembrie – prima zi de Crăciun – marți

26 decembrie – a doua zi de Crăciun – miercuri

Minivacanță de 1 decembrie. Așadar, zilele de la finalul acestei săptămâni, românii mai au doar doua zile libere, acelea de Crăciun. Anul acesta, Crăciunul pică în zilele de marți și miercuri, zile care vor fi declarate nelucrătoare.

Iarna 2018 - 2019. Câte sute de mii de tone de sare vor fi utilizate la deszăpezire... Parada 1 decembrie 2018 București. Program și tot ce trebuie să știi...
Alimente care susțin sănătatea orală. Acestea te ajută să ai dinți puternici și un zâmbet frumos
Există mai multe alimente care susțin sănătatea orală, potrivit dentiștilor. La fel de...
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023. Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023 spune că Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor....
Parteneri
Mesaje și felicitări de Ziua Învățătorului
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x