Antena Căutare

Zilele de concediu vor fi dublate, pentru această categorie de români! Iată de cine vor fi plătite! 

Sute de mii de oameni ar putea să beneficieze, în perioada următoare, de zile libere, în cazul în care Parlamentul European va aproba o nouă lege pentru aceștia. 

Sute de mii de oameni ar putea să beneficieze, în perioada următoare, de zile libere, în cazul în care Parlamentul European va aproba o nouă lege pentru aceștia.

Astfel, potrivit unui act normativ care urmează a fi aprobat de Parlamentul Europea tații ar putea beneficia de 10 zile de concediu paternal.

În prezent, în România și restul țărilor din UE, proaspeții tați beneficiază de un concediu de cinci zile plătit de angajator, la nivelul concediului medical. La acest acord, care dublează zilele de concediu paternal s-a ajuns la Bruxelles, după negocieri între Parlamentul și Consiliul European.

Ce spune Comisia Europeană despre ajustarea ALOCAȚIILOR copiilor români: ”Nu este conformă cu legea UE”

„Noile norme privind echilibrul între viața profesională și viața de familie vor deschide noi oportunități pentru femei și bărbați care își vor putea împărți responsabilitățile față de copii și față de rude într-un mod egal. Acordul de astăzi stabilește o nouă normă minimă de 10 zile de concediu de paternitate pentru tați după nașterea copilului lor, care urmează să fie compensat la nivelul indemnizației pentru concediul medical. Mai departe, acordul consolidează și dreptul actual al taților la patru luni de concediu după nașterea copilului, două luni urmând să nu fie transferabile între părinți. Remunerația va fi stabilită de fiecare dintre statele membre în parte pentru aceste două luni”, se arată într-un comunicat semnat de prim-vicepreședintele Frans Timmermans și comisarii Marianne Thyssen și Vĕra Jourová, potrivit bugetul.ro.

Se pregătește o lege care-i privește pe zeci de mii de români! Vor primi bani înapoi!

Conform sursei citate, zilele de concediu ar urma să fie plătite de angajator.

Haos pe calea ferată, din cauza vremii! Trenul Arad-București are o întârziere de 250 de minute... Incident teribil la metrou, în București! Două vagoane au sărit de pe șine și au rămas suspendate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x