Antena Căutare

Cum sărbătorește Google Ziua Internațională a Profesorului și ce doodle are

La multi ani, profesori! Cum sărbătorește Google Ziua Internațională a Profesorului și ce doodle are

Cum sărbătorește Google Ziua Internațională a Profesorului și ce doodle are
ziua Profesorului 2018

Ziua Internaţională a Profesorului 2018, 5 octombrie. Google dedică un doodle special cu ocazia acestei sărbători, cunoscută la nivel internațional drept World Teachers' Day, și sărbătorită de preșcolari, elevi și profesori. Google s-a pregătit cum se cuvine pentru Ziua Profesorului și are un doodle special. La mulți ani, dragi profesori!

Ziua Internationala a Profesorului 2018. Google sărbătorește Ziua Internationala a Profesorului printr-un doodle special. Ziua Internationala a Profesorului, World Teachers' Day sau Ziua Educației, este sărbătorită în fiecare an pe 5 octombrie.

Cum sărbătorește Google Ziua Internațională a Profesorului și ce doodle are

ziua Profesorului 2018

Ziua Internationala a Profesorului 2018. Ziua Internationala a Profesorului: Înființată în 1994, Ziua Internațională a Profesorilor comemorează recomandarea UNESCO din 1966 privind statutul profesorilor. Această recomandare descrie standardele referitoare la politica de personal educațional, recrutarea și formarea inițială, precum și educația continuă a cadrelor didactice, angajarea lor și condițiile de muncă.

Ziua Internationala a Profesorului 2018 își propune să se concentreze pe „aprecierea, evaluarea și îmbunătățirea educatorilor din lume" și să ofere o oportunitate de a lua în considerare aspecte legate de profesori și de predare.

De asemenea, Preșredintele României, Klaus Iohannis, a transmis, vineri, un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Profesorului.

'În anul Centenarului, îi celebrăm pe toți cei care au contribuit nu doar la realizarea Marii Uniri, ci și la consolidarea statului național unitar prin susținerea vieții civice, sociale și economice. Dascălii au fost, fără îndoială, unii dintre cei mai importanți actori în procesul de consolidare a Unirii. Rolul educației a fost înțeles de către decidenții din acea perioadă, mărturie stând demersurile autorităților din 1918-1919 de a organiza cât mai rapid învățământul public în limba română în teritoriile unite.

Chiar înainte de 1918, dascălii s-au aflat în fruntea acțiunilor de păstrare a identității naționale a românilor din afara granițelor, desfășurând procesul educațional în condiții adesea dificile. Mulți dintre marii cărturari români ai ultimelor secole au depus eforturi deosebite pentru fondarea de școli, educarea tinerilor români și dezvoltarea unei dimensiuni naționale a învățământului. Toate acestea au ajutat la consolidarea Marii Uniri prin înrădăcinarea unui sentiment național românesc, indiferent de realitățile temporare ale frontierelor politice'.

Totodată, Iohannis a mai transmis că pe 5 octombrie 'trebuie să evocăm importanța învățământului în dezvoltarea socială și economică a țării noastre.

Zile libere 2018. 5 octombrie, Ziua Internatională a Profesorului si Ziua Educatiei... ANAF, avertizare importantă pentru toți cetățenii! Ce trebuie să faci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x