Zsolt Torok, înmormântat cu onoruri militare, la Arad! Prietenii care l-au condus pe ultimul drum au făcut zgomot cu lanțuri folosite în alpinism

 

Legendarul alpinist Zsolt Torok, care a fost găsit mort în Munții Făgăraș, a fost înmormântat marți, la cimitirul Eternitatea din Arad, cu onoruri militare. Sute de oameni, între care și ministrul de Interne, Mihai Fifor, au luat parte la ceremonia funerară.

Alpinistul care a dus steagul României pe cele mai înalte vârfuri a fost înmormântat marți, la Arad, fiind condus pe ultimul drum de sute de persoane, între care rude, prieteni și persoane care l-au admirat. 

Citește și: Alpinistul Zsolt Torok, decorat de preşedintele Klaus Iohannis

Sicriul cu trupul alpinistului a fost îmbrăcat cu un steag tricolor, Zsolt Torok având parte de o ceremonie de înmormântare cu onoruri militare, iar mai multe persoane s-au folosit de lanţuri folosite în alpinism pentru a face zgomot, potrivit Mediafax. 

După slujba de înmormântare, oficiată la Teatrul de Stat din Arad, a urmat înhumarea la cimitirul Eternitatea din oraş, unde au fost trase salve de puşcă în momentul coborârii sicriului în mormânt.

Citește și:  Trupul fără viaţă al alpinistului Zsolt Torok, coborât după o operaţiune de peste 12 ore

În memoria alpinistului, Parcul Copiilor din Arad va purta numele lui Zsolt Torok, au anunţat reprezentanţii Primăriei. De asemenea, marţi, preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat post-mortem pe Zsolt Torok, cu Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler, pentru contribuţia semnificativă adusă sportului românesc.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI