Antena Căutare

Atac asupra unei baze militare americane din Irak. Un soldat britanic și alți doi americani au fost uciși

Trei persoane au fost ucise în urma unui atac asupra bazei militare americane. mai mult de zece rachete au lovit, miercuri, baza militară americană din Irak, a anunțat armata acestei țări, potrivit AFP.

Atac asupra unei baze militare americane din Irak. Un soldat britanic și alți doi americani au fost uciși
Atac asupra bazei militare din Irak

Cel puțin 12 oameni au fost răniți în urma atacului bazei militare americane Taji, poziționată la nord de Baghdad, conform BBC.

Sursele armatei americane au declarat că un soldat american, un contractar american și un soldat britanic au fost uciși în urma atacului. Niciun nume nu a fost confirmat.

Tensiunea este la cote maxime de când comandantul senior din Iran, Qasem Solemani a fost ucis de o dronă, în ianuarie.

Citește și: Ultimul mesaj transmis de pilotul avionului prăbușit în Iran ar putea dezlega misterul tragediei! „Atacul terorist nu este exclus”

Lovitura contra-atacantă a Iranului asupra bazei militare din al-Asad- o altă bază militară care găzduiește trupe americane-din data de 8 ianuarie, a lăsat mai mult de 100 de soldați cu traumatism cranio-cerebral.

O declarație a coaliției americane din Irak și Syria a confirmat că 18 rachete au lovit baza și alți trei membrii ai coaliției au fost uciși.

Într-o postare anterioară, un purtător de cuvânt al coaliției a declarat că atacul s-a întâmplat la ora locală 19.35(16:36 GMT), miercuri.

Acesta este al 22-lea atac din ultimele luni asupra unor obiective americane din Irak.

Un comunicat al armatei americane precizează că militari irakieni au găsit o camionetă pe care era montat un lansator de rachete.

Ministerul Apărăriii din Marea Britanie a declarat într-un comunicat că soldatul britanic ucis era membru al Armatei Regale.

Tătaru: Scenariul 2 implică prevenţia, dar şi depistarea contacţilor şi pregătirea pentru scenariile 3 şi 4/ În scenariu... A fost descoperit cel mai mic dinozaur care a trăit pe Pământ: Pasărea dinozaur a trăit acum 99 de milioane de ani și câ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x