Live acum
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

A antrenat aproape doua sezoane dar este sef peste toti antrenorii Europei. Lupescu a primit o functie de conducere la UEFA

Ionut Lupescu este sef la UEFA. Practic, va conduce toate proiectele tehnice si de dezvoltare ale antrenorilor europeni.

Dar cum a ajuns un antrenor fara carte de vizita sef peste Mourinho, Ferguson, si chiar peste Piturca si Rednic? Surse de la UEFA explica aceasta asccensiune a lui Ionut prin ''seriozitatea si cunostinele sale''. Alte voci spun insa ca un ajutor german si niste vorbe bune de la Mircea Sandu au fost de ajuns. Chiar Franz Beckenbauer, amicul romanului, a fost si cel care a avut un cuvant de spus in numirea acestuia. Pe de alta parte, seful de la FRF ar fi pus o vorba buna tocmai pentru ca acest post l-ar indeparta pe Lupescu de sefia Federatiei, pe care Nasul vrea sa i-o paseze lui Gheorghe Hagi in 2014 cand se va retrage.

Lupescu are o cariera aproape inexistenta pe banca tehnica. A antrenat pe FCM Bacau 14 etape in sezonul 2003-2004 si pe FC Brasov patru etape in sezonul 2004-2005, ambele echipe erau clasate in partea de jos a clasamentului in acea perioada. Nici rezultatele nu au fost fantastice: de trei victorii s-a bucurat mijlocasul roman din postura de antrenor.

Cu toate acestea, oficialii UEFA i-au acordat o incredere uriasa. Chiar acestia explica atributiile de care se va ocupa Ionut Lupescu incepand cu mijlocul acestei saptamani: ''Lupescu va coordona toate proiectele tehnice si de dezvoltare pe zona antrenorilor si va avea alaturi o echipa de experti. Va fi ca un administrator al acestei divizii UEFA". In plus, fostul international se va ocupa si de programe de dezvoltare a fotbalului juvenil.


Recomandari