Acuze de BLAT la Europeanul de tineret! Premier slovac îi acuză pe italieni şi nemţi: "S-au înţeles înainte"

Italia a învins Germania cu 1-0 în ultimul meci din grupe la Campionatul European U21, iar în urma acestui rezultat ambele echipe s-au calificat în semifinalele competiţiei. Era singurul scor care ar fi permis un asemenea deznodământ, iar acest lucru a atras atenţia.

Premierul slovac Robert Fico a denunţat un posibil la meciul Italia-Germania de la CE de tineret, care a dus la calificarea nemţilor în semifinalele CE de tineret şi la eliminarea Slovaciei.

Într-o scrisoare deschisă trimisă UEFA, Fico a apreciat că forul european trebuie să intervină pentru a evita ca pe viitor 'înţelegerile nedrepte" să primeze în faţa efortului sportiv.

Germania a ocupat locul doi în grupa C, în urma Italiei, şi s-a calificat în semifinale din poziţia de cea mai bună clasată pe poziţia secundă, datorită faptului că a avut un golaveraj mai bun (5-1) faţă de Slovacia (6-3), locul doi în grupa A. În meciul decisiv de sâmbătă, Italia a învins Germania, cu scorul de 1-0.

"CE din Polonia a fost grav marcat de atitudinea nedemnă a echipelor Germaniei şi Italiei în lupta pentru semifinale. Totul a fost o farsă organizată de selecţionate experimentate precum Italia şi Germania", a afirmat Fico, conform cotidianului As.

În semifinale la CE de tineret, Italia va evolua, marţi, cu Spania, iar Germania va întâlni Anglia.

Ultimele știri