Antena Căutare

Andrei Pavel si Irina Sparlea, demisi de la carma echipelor Romaniei de Cupa Davis si Fed Cup

Andrei Pavel si Irina Sparlea au fost demisi din functiile de capitani nejucatori ai echipelor de Cupa Davis, respectiv Fed Cup ale Romaniei, a declarat Ruxandra Dragomir, presedintele Federatiei Romane de Tenis.

„Motivele au fost faptul ca Andrei Pavel si Irina Sparlea nu sunt mereu disponibili. Ei vin o saptamana sau doua pe an in Romania, apoi comunicarea destul de scazuta intre conducerea Federatiei Romane de Tenis si ei", a precizat Dragomir.

„Comitetul Director al Federatiei Romane de Tenis a hotarat, la data de 20 octombrie a.c., in urma analizei activitatii capitanilor de echipa de la Cupa Davis si Fed Cup - Andrei Pavel, respectiv Irina Sparlea, vacantarea acestor posturi. Masura a fost luata pe fondul necesitatii unei mai sustinute si continue implicari a capitanilor de echipa in activitatea celor doua echipe. Comitetul Director a solicitat Colegiului Antrenorilor sa faca propuneri pentru reocuparea posturilor pana la data de 15.11.2011", se arata intr-un comunicat al FRT.

Andrei Pavel a dezvaluit marti ca a aflat de decizia federatiei de la Gabriel Trifu si Horia Tecau. „M-au sunat sa-mi spuna ca m-au dat afara. De la federatie n-am primit niciun e-mail, niciun telefon. N-am mai pomenit asa ceva, mi se pare o chestie foarte rea. N-au caracter, daca este adevarat. Federatia poate sa faca schimbari, dar este absolut incorect sa nu fiu anuntat. Nu cred ca are vreo legatura cu rezultatele. Nu am avut niciun conflict cu nimeni. Dar, cand au fost alegeri, am spus ca mi se pare mai potrivit ca Florin Segarceanu sa fie presedinte. Poate ca mi se trage de aici, altceva nu pot sa-mi inchipui. Ori esti cu ei, ori impotriva lor", a declarat fostul capitan nejucator al Romaniei.

Ruxandra Dragomir a explicat motivul pentru care Andrei Pavel nu a fost anuntat inainte de a afla despre demiterea sa din alte surse: „Noi am dat doar marti dimineata decizia catre Colegiul de Antrenori, asa cum functioneaza fluxul de documente. Sedinta Comitetului Director a avut loc vineri, iar cineva i-a anuntat intre timp".

Echipa de Cupa Davis a Romaniei a retrogradat din Grupa Mondiala in aceasta toamna, dupa ce a pierdut cu 0-5 barajul cu Cehia, la Bucuresti, in timp ce echipa de Fed Cup nu a reusit nici in 2011 promovarea in Grupa Mondiala II.

Sursa: antena3

Foto: Intact Images

George Copos: „Razvan Lucescu ramane la Rapid cel putin pana in 2013”... Gaz Metan e prima echipa calificata in "sferturile" Cupei dupa 1-0 cu Astra II. Vezi programul meciurilor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x