Antena Căutare

Ansu Fati, pe lista preliminară cu jucători spanioli pentru CM U17

Selecţionerul David Gordo l-a trecut pe jucătorul Barcelonei Ansu Fati pe listă preliminară cu 50 de jucători pe care a trimis-o la FIFA pentru turneul final al Cupei Mondiale under 17, informeză sport.es.

Selecţionerul David Gordo l-a trecut pe jucătorul Barcelonei Ansu Fati pe listă preliminară cu 50 de jucători pe care a trimis-o la FIFA pentru turneul final al Cupei Mondiale under 17, informeză sport.es.

Consiliul de Miniştri a aprobat, vineri, acordarea cetăţeniei spaniole celui mai promiţător tânăr jucător al echipei FC Barcelona, Ansu Fati, în vârstă de 16 ani, la solicitarea Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF) şi a Consiliului Superior al Sportului.

Procesul de naturalizare a fost accelerat pentru ca jucătorul să poată evolua la Cupa Mondială sub 17 ani, competiţie programată între 26 octombrie şi 17 noiembrie, în Brazilia.

Lista finală cu lotul Spaniei pentru această competiţie trebuie să fie trimisă la FIFA, la 16 octombrie.

Dacă va rămâne în lotul final, Fati, folosit des în acest sezon de Ernesto Valverde, va pierde, în funcţie de traseul naţionalei spaniole, primul său El Clasico şi următoarele meciuri:

- FC Barcelona - Eibar (LaLiga);

- Slavia Praga - FC Barcelona (Champions League);

- FC Barcelona - Real Madrid (LaLiga);

- FC Barcelona - Real Valladolid (LaLiga);

- Levante - FC Barcelona (LaLiga);

- FC Barcelona - Slavia Praga (Champions League);

- FC Barcelona - Celta (LaLiga)

Anssumane Fati s-a mutat din Guineea-Bissau în Spania la vârsta de şase ani. El este la academia Barcelonei din 2012 şi a debutat la campioana Spaniei la 25 august, fiind cel mai tânăr jucător al catalanilor după 1941. El putea obţine uşor şi paşaport portughez, datorită bunicilor lui care s-au născut într-o fostă colonie portugheză.

Ansu Fati este şi cel mai tânăr jucător din istoria clubului FC Barcelona care evoluează în cupele europene, la vârsta de 16 ani, 10 luni şi 14 zile.

Jucătorul din Guineea-Bissau a devenit cel mai tânăr marcator al Barcelonei la 31 august, când a înscris în partida de campionat cu Osasuna.

Sursa : news.ro

Novak Djokovici s-a hotărât să participe la turneul de la Tokyo... Gheorghe Hagi a fost suspendat două jocuri şi penalizat cu 320 de lei ca urmare a eliminării de luni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x