Anunț-șoc din Spania! Denis Cheryshev, unul dintre cei mai buni jucători de la Cupa Mondială, investigat pentru dopaj. Riscă o suspendare uriașă

Denis Cheryshev, fostul jucător al celor de la Real Madrid, în prezent împrumutat de Villarreal la Valencia, este investigat de autoritățile spaniole pentru un presupus dopaj.

Denis Cheryshev, fostul jucător al celor de la Real Madrid, în prezent împrumutat de Villarreal la Valencia, este investigat de autoritățile spaniole pentru un presupus dopaj.

În vârstă de 27 de ani, mijlocașul rus a intrat în atenția autorităților iberice după ce tatăl său a dezvăluit că jucătorul a folosit un tratament cu hormoni de creștere (HGH).

Un purtător de cuvânt al Agenției Mondiale Antidoping (WADA) a spus, pentru BBC, că acest caz a fost preluat de autoritățile spaniole. Conform WADA, injectarea hormonilor de creștere fără un aviza medical de specialitate poate duce la o suspendare de până la 4 ani din toate competițiile.

Ulterior declanșării acestui scandal, tatăl lui Cheryshev a declarat că remarcile sale, făcute înainte de Cupa Mondială din vară, fuseseră înțelese greșit de jurnalistul care l-a intervievat.

Rușii de la Sport-Express au obținut și prima poziție a jucătorului după apariția investigației: ”În opinia mea, totul a fost corect și cred că nu va fi nici o problemă. Ar fi bine să lăsăm acest caz în mâinile medicilor, care au făcut totul în acord cu regulile”, a spus Cheryshev.

Denis Cheryshev a început Cupa Mondială din Rusia din postura de rezervă. Accidentarea lui Dzagoev l-a trimis pe mijlocaș în teren, iar de la meciul cu Arabia Saudită a fost nelipsit din echipa lui Stanislav Cherchesov.

În 5 meciuri jucate pentru Rusia, sfert-finalistă la Mondiale, Denis Cheryshev a marcat 4 goluri.

Cum a arătat clasamentul golgeherilor de la Cupa Mondială din Rusia:
1. Harry Kane (Anglia) - 6 goluri
2. Cristiano Ronaldo (Portugalia) 4 goluri
.Romelu Lukaku (Belgia) 4 goluri
.Denis Cheryshev (Rusia) 4 goluri
.Antoine Griezmann (Franta) 4 goluri
.Kylian Mbappe (Franta) 4 goluri

Denis Cheryshev a început bine și Liga Națiunilor. El a marcat în meciul contra Turciei lui Mircea Lucescu, câștigat de Rusia cu 2-1 la Trabzon.

Cheryshev nu e primul rus acuzat de dopaj după Cupa Mondială. În iulie, nemții de la Bild au scris că jucătorii ruși ar fi inhalat amoniac pentru a-și îmbunătăți performanțele în timpul meciurilor cu Spania și Croația de la Cupa Mondială.

Ultimele știri