Live acum
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Arena Naţională intră în reparaţii! Cel mai mare stadion din România va fi modernizat în regim de urgenţă

Arena Naţională va trece din adminstrarea Adminsitraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB) în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) pentru a fi reparat şi modernizat "în regim de urgenţă” în cursul acestui an, pentru Campionatul European de Fotbal 2020, conform unui proiect de hotărâre aprobat, vineri, de consilierii generali.

"Municipiul Bucureşti s-a angajat să dezvolte, să întocmească şi să implementeze o strategie de dezvoltare durabilă pentru UEFA EURO 2020. (...) În prezent, Arena Naţională necesită o serie de reparaţii atât la nivelul infiltraţiilor şi finisajelor, cât şi la nivelul echipamentelor şi instalaţiilor care au ieşit din perioada de garanţie şi la care au fost identificate o serie de disfuncţionalităţi majore şi care trebuie aduse la nivelul solicitărilor UEFA”, se arată în expunerea de motive din proiectul de hotărâre.

Iniţiatorii proiectului spun că aceste reparaţii trebuie realizate "în regim de urgenţă” în cursul acestui an, pentru că "este pusă în pericol funcţionalitatea arenei”.

În proiect se mai menţionează că toate cheltuielile cu organizarea evenimentelor, relaţia cu instituţiile abilitate privind funcţionarea bazei sportive şi curăţenia rămân în sarcina ALPAB, iar serviciile şi lucrările pentru întreţinerea şi funcţionarea stadionului se vor face de către Primăria Capitalei.

Recomandari