Antena Căutare

AS: Marcelo Bielsa il va inlocui pe Guardiola la FC Barcelona

Presedintele catalanilor si-a facut deja planul pentru inlocuirea lui Josep Guardiola, in cazul in care acesta nu va mai dori sa-si prelungeasca intelegerea.

As.com scrie ca cei din conducerea Barcelonei au pus ochii pe Marcelo Bielsa, actualul antrenor al celor de la Athletic Bilbao, convinsi fiind de potentialul pe care il are. Ideea de joc a argentinianului e asemanatoare cu cea a lui Guardiola: o ofensiva foarte puternica care sa puna presiune pe apararea adversa, o linie mediana capabila sa conduca jocul si sa tina balonul in miscare intr-un ritm greu de atins de catre adversar si o defensiva care sa aiba solutii, sa stie sa astepte si sa se completeze bine cu restul echipei.


Dupa cum se stie, ianuarie e cea mai tensionata luna pentru catalani din 2008 incoace. Asta pentru ca Guardiola decide in prima luna a fiecarui an daca isi mai prelungeste sau nu contractul cu Barcelona. "Ciclul natural al unei echipe campioane este de 5 ani", a declarat in nenumarate rinduri Pep, care a semnat ca antrenor principal al primei echipei in 2008, iar finalul aventurii sale, conform propriilor spuse, ar fi sezonul 2012-2013. Ferguson il vede deja pe Guardiola drept urmasul sau la Manchester United, conform Daily Express.

Marcelo Bielsa s-a nascut in Rosario, Argentina, ca si starul Barcelonei, Lionel Messi, si, binenteles, cel mai bun jucator din lume e si unul dintre preferatii tehnicianului: "Leo e un fotbalist fara egal, tot ce face e senzational, tot ceea ce se spune despre el e meritat".

Messi a avut si el cuvinte de lauda pentru tehnician: "Bielsa e genul de antrenor cu care mi-ar placea sa lucrez. Il apreciez pentru ceea ce a facut pentru nationala Argentinei, cea a statului Chile si pentru ceea ce face la Athletic".

Mascherano si Alexis Sanchez au lucrat si ei cu Bielsa, iar Guardiola l-a consultat pe antrenorul argentinian inainte sa-l transfere pe Sanchez. Inainte de a decide sa inceapa cariera de antrenor, Pep a avut un stagiu de pregatire in America de Sud, iar acolo s-a intilnit cu mai multi antrenori cu care a discutat. Printre ei si Bielsa, despre care Guardiola a spus ca l-a invatat foarte multe.

Asa ca, desi Rosell si-ar dori ca Guardiola sa imbatrineasca la Barcelona, presedintele catalanilor a pregatit si planul B.

sursa: gsp.ro

Dica si Neaga, dati afara de la CS Mioveni dupa ce au refacut vestiarele din banii lor... Tragedie in Raliul Dakar: Jorge Martinez Boero a murit dupa o cazatura...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x