Antena Căutare

Atleta Liliana Popescu, suspendata doi ani pentru dopaj

Curtea de Arbitraj Sportiv (CAS) a respins apelul atletei Liliana Popescu si mentine decizia Agentiei Nationale Antidoping (ANAD), suspendare pentru o perioada de doi ani, dupa ce sportiva a fost testata pozitiv cu substanta interzisa NESP, se arata intr-un comunicat remis agentiei MEDIAFAX.

"In cazul sportivei Liliana Popescu, decizia CAS respinge apelul sportivei si mentine decizia Agentiei Nationale Antidoping. CAS, analizand cazul Lilianei Popescu, considera ca NESP este clar o substanta interzisa si ca sportiva Liliana Popescu a fost extrem de neglijenta si nu poate invoca prevederea «fara vina sau neglijenta semnificativa»", se arata in comunicatul ANAD.

Astfel, CAS obliga sportiva Liliana Popescu sa respecte decizia ANAD, doi ani de suspendare din activitatea sportiva si sa plateasca agentiei o contributie de 1000 de franci elvetieni.

In cazul apelului facut la CAS de Clubul Sportiv "Olimpic Sport" Craiova, instanta sportiva a decis ca acesta nu avea drept de apel impotriva deciziei ANAD, in ceea ce priveste sportiva Corina Dumbravean. Astfel, CAS obliga clubul craiovean sa plateasca Agentiei Nationale Antidoping o contributie la costurile legate de judecata in valoare de 1000 de franci elvetieni.

Presedintele Federatiei Romane de Atletism, Sorin Matei, a declarat, marti, agentiei MEDIAFAX, ca nu a primit nicio instiintare oficiala in ceea ce priveste decizia CAS.

"Momentan, noi stim ca aceste cazuri se judeca la CAS. Nu am primit nicio hartie de acolo si nu stim nimic. Imediat ce vom primi ceva oficial de la CAS vom face aceste decizii publice", a spus Matei.

mediafax
Ronaldo, vrajit cu 30.000 de euro... Briliantul incoltit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 21 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Baboiash și Liviu Puștiu
Hello Chef sezonul 7, 21 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Baboiash și Liviu Puștiu Sambata, 21.09.2024, 15:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x