Antena Căutare

Aurul olimpic, rasplatit regeste de Romania: 100.000 € medalia de aur

In plina criza economica, recompensele oferite de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman sportivilor care vor obtine medalia de aur la Londra sunt mai mult decat generoase, comparativ macar cu sumele care vor fi acordate de alte foruri olimpice.

Astfel, cu un premiu de 100.000 de euro pentru medalia din cel mai pretios metal, Romania ocupa locul trei in Europa, la egalitate cu Rusia, fiind devansata doar de catre Italia (140.000 de euro) si Belarus (123.000 de euro).

Conform Eurosport, la nivelul tarilor participante la Olimpiada de la Londra, statele din Asia domina topul recompenselor, ocupand primele cinci locuri, Azerbaidjanul oferind nu mai putin de 640.000 de euro pentru un titlu olimpic.

In schimb, SUA, una dintre cele mai puternice natiuni la nivel olimpic, vor plati aurul cu 20.500 de euro, in timp ce tara organizatoare, Marea Britanie, nu va acorda premii, asigurate de sponsorii Comitetului Olimpic. In fine, Germania a anuntat ca nu va acorda premii substantiale, insa campionii olimpici se vor alege cu rentele viagere marite considerabil.

JO Londra: Una dintre favoritele probei de 1.500 de metri, suspendata pentru dopaj... JO Londra: "Aglomeratie" de sefi de stat si de guvern, la ceremonia de deschidere a Olimpiadei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x