Antena Căutare

JO Londra: Una dintre favoritele probei de 1.500 de metri, suspendata pentru dopaj

Federatia Internationala de Atletism a confirmat ca a suspendat-o provizoriu pe marocanca Mariem Aloui Selsouli, care a fost depistata pozitiv cu ocazia unui control antidoping. Considerata una dintre favoritele probei de 1.500 de metri, sportiva de 28 de ani va rata astfel ocazia de a fi prezenta la Jocurile Olimpice de la Londra, informeaza Agerpres.

Selsouli a fost testata in cadrul etapei din circuitul Diamond League de la Paris, desfasurata pe 6 iulie, reuniune in cursul careia a stabilit cea mai buna performanta mondiala a sezonului la 1.500 de metri, 3:56.15.

In urma analizelor de laborator s-a constatat ca atleta utilizase furosemid, un diuretic interzis, a precizat IAAF intr-un comunicat, adaugand ca „Selsouli a renuntat la dreptul sau la contraexpertiza, iar in aceste conditii a fost suspendata provizoriu din toate competitiile atletice”.

Daca va fi gasita vinovata, atleta din Maroc risca excluderea pe viata din sport, fiind la a doua incalcare a Codului antidoping in cariera sa, dupa ce a mai fost suspendata pe o perioada de doi ani, intre 2009 si 2011, pentru utilizarea de eritropoietina.

Foto: telegraph.co.uk

ATENTIE! Romanii care vor sa mearga la Olimpiada, sfatuiti sa cumpere bilete doar de la distribuitorii oficiali... Aurul olimpic, rasplatit regeste de Romania: 100.000 € medalia de aur...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x