Antena Căutare

Barcelona și Real Madrid și-au deschis ”academii” în Premier League! Istoria celor mai importante plecări din Anglia spre Spania

Fără îndoială, campionatul Angliei este cel mai puternic din Europa la capitolul financiar. Oricând, o echipă din subsolul clasamentului este capabilă să arunce sume astronomice pe transferuri. Cu toate acestea, în ultimii ani, Barcelona și Real Madrid au demonstrat că două fabrici de trofee pot atrage cele mai mari talente din Premier League.

Jucători de clasă de la Manchester United și Liverpool au lăsat Regatul în ultimii ani pentru a cunoaște faima la echipele iberice. Astfel, mai în glumă, mai în serios, formațiile de pe Old Trafford și Anfield au devenit mini-academii pentru granzii Spaniei.

Cel mai dureros transfer pentru Manchester United a avut loc în 2003. După 12 ani pe ”Teatrul Viselor”, perioadă în care a adunat 265 de meciuri și 61 de goluri, starul fotbalului englez, David Beckham, semna cu Real Madrid pentru 35 de milioane de Euro. Era o sumă mare la acea vreme. Și mai mare a fost suma scoasă de Real din vânzarea tricourilor cu Beckham: 440 de milioane de Euro!

Peste alți trei ani, de la Manchester United pleca la Real Madrid super-golgheterul Ruud van Nistelrooy. Olandezul avea să scrie istorie la ambele cluburi în perioada 2001-2010. Câte 5 ani a jucat la fiecare și peste 200 de goluri a marcat în ambele locuri!

Dinspre Manchester spre Madrid au plecat și ”muncitori”. În 2007, după trei ani pe Old Trafford, argentinianul Gabriel Heinze semna cu Real Madrid.

Dacă Beckham a fost cel mai dureros transfer de la United la Real, cel din 2009, al lui Cristiano Ronaldo, a fost cel mai important. În urmă cu 9 ani, lusitanul lăsa Anglia pentru capitala Spaniei, acolo unde avea să scrie istorie. Pe lângă cele 4 Baloane de Aur, Ronaldo a bătut record după record în Spania, devenind jucătorul lui Real Real care ajunge cel mai repede la 50, 100, 150, 200 și 250 de goluri marcate.

Rivala lui Real din El Clasico, Barcelona, are și ea o ”Academie” favorită în Premier League. Recenta mutare a lui Coutinho ne aduce aminte de alte transferuri dinspre Liverpool către Barcelona care au schimbat istoria.

În 2010, Barcelona avea să aducă de la Liverpool un jucător esențial în toate compartimentele defensive. Este vorba de Javier Mascherano. ”El Jefecito” a jucat la catalani pe toate posturile pe care a fost nevoie și de fiecare dată a dat randament.

Peste alți patru ani, în 2014, Barcelona muta și ofensiv de la Liverpool. Golgheterul cormoranilor, Luis Suarez, semna cu trupa catalană și alcătuia peste câțiva ani cel mai de temut ”trio” din istoria fotbalului: MSN (Messi, Suarez, Neymar).

În urmă cu câteva zile, brazilianul Philippe Coutinho, mijlocaş ofensiv al echipei engleze de fotbal Liverpool, a semnat oficial cu FC Barcelona un contract până în 2023, devenind al treilea cel mai scump jucător de fotbal din istorie (120 de milioane de euro, plus 40 de milioane în bonusuri), conform presei iberice.

Campionii din Oțel. Steaua, Dinamo, Oțelul, Rapid, Naționala Jurnaliștilor și Selecționata Artiștilor participă la meciu... OFICIAL: Gică Popescu a fost numit consilier al premierului Mihai Tudose. ”Baciul” va coordona organizarea EURO 2020...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x